Pont pentru masa de prânz: tocăniță de vită, cu cartofi

Această rețetă de tocană de vită de casă este atât de ușor de făcut și atât de savuroasă, încât o vei repeta de multe ori.

image

Săţioasă, aromată, tocăniţa aceasta conţine bucăți fragede de carne de vită, cartofi și alte legume care îi dau savoare şi o fac reconfortantă. O poţi servi cu orez sau salată, după cum doreşti.

Pentru a păstra savoarea cărnii de vită şi o culoare apetisantă, maronie, rumeneşte-o în tranşe, în loc s-o pui pe toată de la început. Altfel, va prinde o culoare foarte închisă şi va pierde din aromă.

Despre carnea de vită trebuie să ştii că este o sursă bună de fier, dar şi cupru, zinc şi alte minerale esenţiale. Fierul este recomandat în special persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate sau celor aflate în convalescenţă, pentru că poate combate anemia. O sută de grame de carne slabă de vită conţine 2,7 mg de fier care regenerează celulele roşii. Acestea transportă oxigenul de la plămâni la ţesuturi. Zincul ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi a sistemului imunitar şi, datorită complexului de vitamine B pe care-l conţine, carnea roşie ajută la menţinerea sănătăţii celulelor nervoase şi a fluxului normal de sânge. Aşadar, ai toate motivele să prepari mai des mâncăruri cu carne de vită.

 Ingrediente pentru patru porţii

1 kg pulpă de vită 

1 kg cartofi 

2 cepe 

1 morcov 

250 ml suc de roșii 

1 ardei 

boia de ardei dulce 

1 foaie de dafin 

rozmarin 

sare 

piper 

50 ml ulei 

Vezi şi: Friptură de vită cu mere, foarte uşor de făcut

Mod de preparare

Tai carnea de vită cubulețe și o rumenești în ulei, pe toate părțile până când capătă o nuanță aurie. Torni apă cât să o acoperi și o lași să fiarbă până începe să se înmoaie.

Adaugi cepele și ardeiul tocate, morcovul feliat, foaia de dafin și cartofii tăiați cubulețe.

Te-ar mai putea interesa: Escalop de vită cu măsline

Lași să fiarbă zece minute, apoi adaugi rozmarin, torni sucul de roșii și condimentezi cu boia de ardei, sare și piper, după gust. Acoperi și lași să fiarbă până se pătrund toate ingredientele. 

FOTO: Shutterstock