Reţeta zilei. Supă de cartofi cu praz

O supă fierbinte este reconfortantă, dar şi un balsam pentru suflet în zilele reci. Află cum să prepari uşor şi rapid o supă cu cartofi şi praz!

image

Prazul este un ingredient pe care mulţi în folosesc mai rar în ciuda faptului că este hrănitor și potrivit în orice dietă. Pentru a-l pregăti, taie rădăcinile și capetele de un verde închis, păstrând doar părțile albe și verde deschis. Poate fi consumat crud, dar şi prăjit, fiert sau murat. Adăugat în supe, sosuri, tocane, umpluturi, salate, mâncăruri din cartofi, le dă un gust deosebit. Mai mult, este o sursă bogată de elemente nutritive şi compuşi benefici care îţi pot îmbunătăți digestia, susţine pierderea în greutate, reduce inflamația, combate bolile de inimă, normalizează glicemia şi ajută corpul să lupte cu infecţiile. Aşadar, ai o mulţime de motive să găteşti mai des cu praz, mai ales în sezonul rece.

Ingrediente pentru trei porţii

50 g unt

450 g cartofi

1 ceapă

400 g praz

800 ml supă clară de pui

150 ml smântână pentru gătit

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Dieta pe bază de supă. Cât de eficientă este atunci când vrei să slăbeşti

Mod de preparare

Topești untul într-o cratiță și călești ceapa tocată, apoi adaugi cartofii curățați și tăiați cubulețe. Pui prazul curățat și tăiat cubulețe și amesteci. Asezonezi cu sare și piper, după gust, acoperi și lași la călit zece minute.

Vezi şi: Supă germană de cartofi noi în bol de pâine. Are efect antistres şi creşte imunitatea

Torni supa clară de pui, mai lași să clocotească până se înmoaie legumele, apoi pasezi supa cu blenderul. Adaugi smântână și omogenizezi.

FOTO: Shutterstock