Știai că părul tău poate conține aur? Iată la ce poate fi folosit!

1 iunie 2022   Îngrijire personală

În crize financiare și tot felul de vremuri complicate din punct de vedere economic, orice mică comoară descoperită e binevenită! Însă cine ar fi crezut că putem găsi aur chiar în podoaba noastră capilară?! Practic, ne îmbogățim peste noapte!

Știm cu toții că banii nu pică din cer. Ceea ce nu se știe lumea este faptul că pot crește în părul nostru. Sau, cel puțin, echivalentul banilor – aurul. Atunci când simți că ai toate problemele posibile pe cap, ei bine tot de acolo vine soluția! La propriu. Pentru că există șanse ca pletele tale să valoreze enorm pentru simplul motiv că pot conține aur!

Leon Studio One ne informează că părul uman conține carbon (50%), oxigen (21%), azot (17%) și sulf (5%), însă nici aurul nu lipsește din componența lui. Revista BBC Science Focus susține că părul copiilor poate avea în componență o cantitate mai mare de aur decât persoanele în vârstă. Se pare că se transmite bebelușilor prin laptele mamei și probabil că se pierde pe parcursul vieții, ca multe alte atuuri fizice.

Totuși nu trebuie să ne gândim că putem descoperi grame întregi de metal prețios în podoaba noastră capilară. Aurul din păr apare în nanoparticule, ceea ce înseamnă că este în cantități minuscule, conform celor relatate de Science Node. Cu alte cuvinte, nu vă tăiați părul doar pentru a-l duce la amanetat și-a obține pe el o avere!

La ce poate fi folosit

Dacă nu e posibilă o îmbogățire peste noapte cu acest aur din părul nostru, există alte metode prin care poate fi folosit acest aur din plete. Particulele de aur care apar, în mod natural, în părul uman pot fi folosite în forma lor neprelucrată la electronice, anumiți senzori și chiar și experimente medicale sau la tratarea cancerului, ne informează Science Node.

Poate fi o dezamăgire pentru unii că se simt de parcă ar purta o coroană din aur pur pe cap, dar nu pot profita prea mult de ea. Small Acorn susține că aurul din păr este mai puțin de 100 de bucăți la un milion, însă valoarea lui este mai mult emoțională decât financiară.

Foto - Shutterstock

Mai multe