Uite cum poți obține bucle lejere chiar la tine acasă!

Ce femeie nu-și dorește părul lung, sănătos, des și care să aibă o formă frumoasă, dată de niște bucle lejere, extrem de feminine?! Ei bine, pentru o astfel de coafură nu e nevoie de o vizită la salon, ci doar de puțină răbdare și pricipere din partea ta. Urmează sfaturile specialistului pentru a obține o coafură frumoasă, care va atrage toate privirile!

image

Buclele se pot obține fie cu placa de păr sau ondulatorul, fie cu ajutorul bigudiurilor, o variantă mai puțin dăunătoare firului de păr. Iar tu îți poți ondula singură părul, chiar acasă la tine, dacă urmezi pașii indicați de Alina Rau, stilist Wella Professionals.

Sfatul specialistului

„După spălare, se aplică pe părul umed un produs de styling cu scopul de a-i oferi volum. Apoi, se usucă părul și se secționează în trei meșe pe care le rotești pe două sau trei degete, în funcție de cât de mare îți dorești să fie bucla. Aceasta se prinde la baza rădăcinii cu ajutorul unor clipsuri.

Citește și: Cum să te piepteni corect, în funcţie de tipul tău de păr. Alegerea periei poate face diferenţa!

Ulterior, se desprind clipsurile, iar buclele pot fi lăsate în forma obținută sau desfăcute cu ajutorul unei perii de păr, de la rădăcină până la vârfuri, devenind astfel mai relaxate. La final, poți obține fixare cu ajutorul unui fixative pulverizat pe deasupra coafurii sau prin interior”, ne explică Alina Rau.

Bucle texturate

În cauzul unui păr mediu spre lung, cu fir gros și des, buclele texturate pot fi obținute de asemenea acasă. Cum? Iată cum! „Imediat, după ce ți-ai spălat părul, absoarbe excesul de apă cu ajutorul unui prosop prin mișcări de tamponare.

Vezi și: Alimente care subţiază firul de păr. Scoate-le din meniu, dacă nu vrei să îţi pierzi podoaba capilară devreme!

Următorul pas este uscarea părului în totalitate, apoi rularea unor meșe mici de păr de grosimea unui degete, pe care le vei prinde la baza rădăcinii cu ajutorul unei agrafe. Poți lăsa părul prins peste noapte, iar dimineața, desfaci buclele cu ajutorul degetelor. Pentru mai multă textură folosește fixativul”, explică stilistul.

Foto - Shutterstock