Obiceiurile alimentare pe care le urmează cei mai longevivi oameni din lume
Există o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a îmbătrâni frumos - tratamente corporale, mult sport sau intervenții estetice moderne, însă un lucru este cert - alimentația este cheia tinereții fără bătrânețe. Acest lucru este confirmat și de către cei mai longevivi oameni din lume, care au obiceiuri alimentare stricte.
Alimentația corectă poate acționa la fel ca un medicament, ajutând organismul să fie sănătos. Pe principiul „suntem ceea ce mâncăm‟, cercetătorii de la „Blue Zone‟ au realizat un sondaj pentru a descoperi ce obiceiuri alimentare au cei mai longevivi oameni din lume. Potrivit studiului, aceste persoane trăiesc în: Costa Rica, Japonia, Italia, Grecia și California, locuri numite și „zone albastre‟. Iată cinci principii care sunt respectate cu strictețe de către centenari!
Ce presupune principiul de 80% sau „hara hachi bu‟
Principiul de 80% este legat de mantra „hara hachi bu‟, un termen japonez care înseamnă „mănâncă până când ești sătul în proporție de 80%‟. Acest principiu este folosit de către centenari ca o modalitate de a-și controla obiceiurile alimentare. Persoanele care respectă principiul japonez au o speranță de viață destul de lungă, nu sunt predispuse la creștere în greutate și prezintă o rată scăzută de îmbolnăvire.
Mic dejun generos și cină săracă în calorii
Pe măsură ce apune soarele, centenarii consumă tot mai puține alimente. Oamenii au tendința să aibă o masă generoasă la începutul zilei, iar la final, (dar nu foarte târziu) consumă puține alimente. Vești grozave pentru persoanele care iubesc micul dejun generos!
Fasolea este alimentul predominant
Dieta bogată în fasole este nucleul vieții lor. Concret, centenarii consumă fasole albă, fasole neagră și fasole roșie, mai des decât orice alt aliment. De asemenea, în meniul lor se află și soia sau linte. Citește aici cât este de bună fasolea pentru organismul uman!
Cât mai puțină carne în meniul lor
Într-o societate în care carnea predomină pe mesele oamenilor, poate părea puțin surprinzător că aceste persoane consumă rar carne. Concret, majoritatea centenarilor consumă carne doar de cinci ori pe lună. Tipul principal de carne consumat este carnea de porc.
Porții cât mai mici de mâncare
Dimensiunea porției este o altă regulă respectată cu strictețe. De fapt, potrivit „Eatthis‟, fiecare porție de mâncare servită are 150 de grame.
Sursă foto: Shutterstock