Fasolea elimină zahărul din organism şi ţine diabetul la distanţă

1 84289 original jpg jpeg

Fie că e albă sau roşie, fasolea boabe are nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră. E o sursă naturală de fibre şi proteine. Are un indice glicemic scăzut, e bogată în fier. Fasolea elimină zahărul din organism şi ţine diabetul la distanţă. Este o legumă indicată spre consum în mod special femeilor.

Fasolea are puţină grăsime şi nu are colesterol deloc. Este indicată în meniul diabeticilor. O porţie de fasole pe zi îi ajută pe bolnavii de diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge. Reduce riscul de infarct.

Fasolea e indicată diabeticilor datorită indicelui glicemic scăzut, dar şi carbohidraţilor benefici. Are proteine slabe şi fibre solubile, susţine dr.Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi. Fasolea e cunoscută şi ca ”mâncător de zahăr”.

Fasolea elimină zahărul din organism

Este bogata în fibre vegetale care împiedică absorbţia absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină. Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi calciu.

image

Fierul ajută la transportarea de oxigen în sânge şi promovează dezvoltarea celulelor.

Fasolea ţine diabetul la distanţă

Magneziul are mai multe scopuri în organism. El susţine funcţiile musculare şi nervoase, menţine sistemul imunitar, îngrijeşte sănătatea oaselor şi a tensiunii arteriale. Mai ajută la metabolizarea energiei.

Fasolea - beneficii

– Ajuta la curatarea colonului.

image

– Previne distrugerea celulelor de catre radicalii liberi

– Intarzie imbatranirea.

– Imbunatateste digestia.

– Mentine inima sanatoasa.

Fasolea - informatii nutriţionale 100 grame

– 62 kcal.

– Grasimi: 0.9 grame.

– Carbohidrati: 11.6 grame.

– Proteine: 5.2 grame.

Sursa: adevarul.ro