Secretele longevităţii celei mai în vârstă persoane din lume, Kane Tanaka. Ce mănâncă Tanaka la 119 ani!

1 kane tanaka 4 jpg jpeg

A fost desemnată şi anul acesta de către Guinness World Records cea mai în vârstă persoană din lume. Kane Tanaka a împlinit pe 2 ianuarie 119 ani şi pare că deţine cheia longevităţii.

Cea mai vârstnică persoană din lume, Kane Tanaka s-a născut în anul 1903, trăieşte în Fukuoka (Japonia), iar unul dintre obiectivele sale este să ajungă la vârsta de 120 de ani. Takana nu a avut o viaţă uşoară - ea a suferit de mai multe boli majore, printre care febră paratifoidă, a fost diagnosticată cu cancer pancreatic, la vârsta de 45 de ani, iar când avea 103 ani, ea a suferit o intervenţie chirurgicală şi de cancer colorectal.

În ciuda acestor încercări, astăzi Tanaka se simte bine, pentru o persoană aflată la vârsta de 119 ani, şi trăieşte într-o casă de bătrâni, unde comunică prin semne cu personalul. Viaţa şi longevitatea ei au fost transpuse într-o carte, de către al doilea fiu al său şi de soţia lui, cei care au publicat o carte, numită „În vremuri bune şi rele, 107 ani‟.

La vârsta de 114 ani, Tanaka le-a mărturisit jurnaliştilor de la KBC faptul că longevitatea ei se datorează credinţei în Dumnezeu, familiei, somnului profund, speranţei, mâncărurilor pe care le consumă, dar şi datorită faptului că încă rezolvă probleme de matematică. Îi place să se trezească în fiecare dimineaţa, la ora 6, pentru a studia matematica şi pentru a rezolva puzzle-uri.

Când soţul ei a intrat în armată, în anii ’30, Tanaka a trebuit să gestioneze afacerea ei de familie. Ea prepara tăiţei, orez lipicios şi zenzai, un desert tradiţional japonez de fasole. De asemenea, Tanaka era foarte pricepută şi în a face prăjituri de orez, pasiunea ei pentru dulciuri fiind şi astăzi la fel de iubită.

În timpul ceremoniei de prezentare Guinness Book, Tanaka a primit o cutie de ciocolată pe care a deschis-o imediat şi a început să o mănânce. Ea a fost întrebată câte ciocolate şi-ar dori să mănânce în ziua respectivă şi a răspuns ferm „100‟. Pe lângă faptul că adoră dulciurile, strănepoata ei, a mărturisit că Tanaka iubeşte şi băuturile carbogazoase.

Unul dintre secretele dietei sale este că nu mănâncă niciodată toată mâncarea din farfurie, ci cât să se sature în proporţie de 80%. În centrul în care se află, ea primeşte, în general, alimente fermentate, verdeţuri şi peşte.

Sursă foto: Pinterest



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg