Secretele longevităţii celei mai în vârstă persoane din lume, Kane Tanaka. Ce mănâncă Tanaka la 119 ani!

1 kane tanaka 4 jpg jpeg

A fost desemnată şi anul acesta de către Guinness World Records cea mai în vârstă persoană din lume. Kane Tanaka a împlinit pe 2 ianuarie 119 ani şi pare că deţine cheia longevităţii.

Cea mai vârstnică persoană din lume, Kane Tanaka s-a născut în anul 1903, trăieşte în Fukuoka (Japonia), iar unul dintre obiectivele sale este să ajungă la vârsta de 120 de ani. Takana nu a avut o viaţă uşoară - ea a suferit de mai multe boli majore, printre care febră paratifoidă, a fost diagnosticată cu cancer pancreatic, la vârsta de 45 de ani, iar când avea 103 ani, ea a suferit o intervenţie chirurgicală şi de cancer colorectal.

În ciuda acestor încercări, astăzi Tanaka se simte bine, pentru o persoană aflată la vârsta de 119 ani, şi trăieşte într-o casă de bătrâni, unde comunică prin semne cu personalul. Viaţa şi longevitatea ei au fost transpuse într-o carte, de către al doilea fiu al său şi de soţia lui, cei care au publicat o carte, numită „În vremuri bune şi rele, 107 ani‟.

stanga
dreapta
2 kane tanaka 2 jpg jpeg
3 kane tanaka 0 jpg jpeg
4 kane tanaka jpg jpeg

La vârsta de 114 ani, Tanaka le-a mărturisit jurnaliştilor de la KBC faptul că longevitatea ei se datorează credinţei în Dumnezeu, familiei, somnului profund, speranţei, mâncărurilor pe care le consumă, dar şi datorită faptului că încă rezolvă probleme de matematică. Îi place să se trezească în fiecare dimineaţa, la ora 6, pentru a studia matematica şi pentru a rezolva puzzle-uri.

Când soţul ei a intrat în armată, în anii ’30, Tanaka a trebuit să gestioneze afacerea ei de familie. Ea prepara tăiţei, orez lipicios şi zenzai, un desert tradiţional japonez de fasole. De asemenea, Tanaka era foarte pricepută şi în a face prăjituri de orez, pasiunea ei pentru dulciuri fiind şi astăzi la fel de iubită.

În timpul ceremoniei de prezentare Guinness Book, Tanaka a primit o cutie de ciocolată pe care a deschis-o imediat şi a început să o mănânce. Ea a fost întrebată câte ciocolate şi-ar dori să mănânce în ziua respectivă şi a răspuns ferm „100‟. Pe lângă faptul că adoră dulciurile, strănepoata ei, a mărturisit că Tanaka iubeşte şi băuturile carbogazoase.

Unul dintre secretele dietei sale este că nu mănâncă niciodată toată mâncarea din farfurie, ci cât să se sature în proporţie de 80%. În centrul în care se află, ea primeşte, în general, alimente fermentate, verdeţuri şi peşte.

Sursă foto: PinterestRecente

minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg
Vedete jpg
Angelina Jolie si copiii jpg
Hamlet jpg
horoscopul verii shutterstock 2146570531 jpg
Estee Lauder profimedia 0101843304 jpg
vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg
foto vladimir putin jpg
Vedete  jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
vedete jpg
Brad Pitt jpg
Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg