Alimente periculoase pentru copiii mici. De ce trebuie evitate floricelele de porumb?

7 august 2023   Parenting

Copiii prezintă un risc mai mare de sufocare până la împlinirea vârstei de patru ani. Abia după vârsta de patru ani copiii sunt pe deplin capabili să mestece alimentele pe care le consumă într-un mod adecvat. Acest lucru se întâmplă deoarece, până la această vârstă, molarii lor erup și abilitățile lor de mestecat sunt suficient de bune pentru a descompune alimentele în bucăți mai mici pentru a le înghiți. De aceea, este indicat să nu le oferi aceste alimente!

Copiii mai mici pot fi distrași cu ușurință de lucrurile care se întâmplă în jurul lor, ceea ce crește riscul de sufocare. Acesta este motivul pentru care copiii mici ar trebui să fie întotdeauna în prezenţa unui adult atunci când mănâncă. Alergatul, săritul, râsul sau vorbitul în timpul mestecatului, dar chiar şi mâncatul prea repede pot duce la înecarea cu alimente.

Ce alimente pot provoca sufocare

Floricelele de porumb sunt printre cele mai periculoase alimente, dar nu sunt singurele care pericol de sufocare pentru copiii mici.

Potrivit medicilor pediatri citaţi de Brightside, n-ar trebui să le dai: hot dog, bomboane tari, nuci, seminţe, morcovi cruzi, mese, struguri întregi, unt de arahide, gume de mestecat.

Dacă nu eşti sigur ce alimente poți oferi copilului la o anumită vârstă, discută cu medicul pediatru care îţi poate oferi toate îndrumările necesare.

De ce floricelele de porumb pot fi periculoase pentru copii mici?

Popcornul reprezintă o gustare preferată pentru mulți copii și adulți, iar textura crocantă și aromele diverse sunt perfecte pentru aproape orice ocazie. Deşi poate părea o gustare banală, poate pune la risc copiii sub vârsta de patru ani.

Mulţi părinți ştiu care sunt obiectele care pun copiii în pericol de sufocare, cum ar fi bateriile sau jucăriile mici, dar nu şi ce alimente le pot face rău.

Vezi si: Adevărat şi fals despre parfumurile pentru copii

În anul 2019, USA Today a împărtășit o poveste spusă de o mamă a trei copii al cărei fiu de doi ani a trebuit să meargă la spital după ce a mâncat floricele de porumb împreună cu familia.

Băiatul tușea și avea febră. În urma examinării, medicii au aflat că părticele din floricele au ajuns în plămâni, ceea ce i-a provocat o inflamație. Medicii au scos ceea ce bloca activitatea plămânilor.

Te-ar mai putea interesa: Obiecte pe care pediatri vă sfătuiesc să nu le aveţi într-o casă cu copii mici

Este o poveste cu final fericit, dar nu toţi copiii pot fi la fel de norocoşi. Mama băiatului a vrut ca alți părinți să învețe din acest accident și a lăsat o postare de avertizare pe Facebook pentru alte familii.

FOTO: SHutterstock

Mai multe