Obiecte pe care pediatri vă sfătuiesc să nu le aveţi într-o casă cu copii mici

1 shutterstock 735969871 jpg jpeg

Este dificil să-i protejezi pe copiii mici dacă ai în fiecare cameră obiecte periculoase, inclusiv unele la care nici nu te-ai gândi că le poate face rău. Medicii pediatri, care se confruntă zi de zi cu cazuri de copii răniţi în accidente petrecute în casă, avertizează părinţii să elimine aceste obiecte sau să le aşeze în locuri inaccesibile celor mici.

Chiar şi atunci când crezi că ai eliminat tot ceea ce îl poate vătăma pe copil, tot este posibil să mai existe ceva la care nu te-ai aştepta să-l rănească. Unii medici pediatri atrag atenţia asupra bateriilor de mici dimensiuni care pot fi înghiţite de cei mici sau la feţele de masă lungi care pot fi trase de copii care pot fi loviţi de obiectele aflate pe faţa de masa. Află ce altceva trebuie să ai în vedere când vrei să ai o casă sigură pentru copiii mici!

Poarta de siguranţă prin presiune

Când vine vorba de protecţia copiilor, îndeamnă părinţii să înceapă mai întâi cu cele mai mari obstacole, apoi să se gândească la cele mai mici. Una dintre cele mai mari şi mai periculoase este scara. Academia Americană de Pediatrie atrage atenţia că scările sunt o cauză principală de rănire pentru copiii mici. Între 1999 şi 2008, peste 900.000 de copii cu vârsta sub 5 ani au fost trataţi pentru leziuni cauzate de căderile pe scări.

Optează pentru o poartă de siguranţă pentru bebeluşi care se autoblochează şi care se prinde de perete, nu pentru una mai puţin solidă şi stabilă, cum este aceea prin presiune, care nu necesită găurirea pereţilor. De asemenea, este indicat să existe o astfel de poartă şi în partea de jos a scărilor, nu numai în cea de sus

Mobilierul de dimensiuni mari şi instabil

În orice casă în care se află un copil mic mobilierul greu trebuie fixat de perete. Dacă încearcă să se urce pe el, nu se va răsturna peste el. Suporturile simple sunt accesibile ca preţ şi fac o mare diferenţă. Similar cu mobilierul greu, pediatri şi-au montat televizoarele cu ecran plat la înălţime sau le-au fixat de perete.

Premergătorul

Nu mai sunt recomandate premergătoarele mobile nici de pediatri, nici de medicii ortopezi pediatrici pentru că sunt nesigure pentru cei mici, dar şi pentru că vor începe să meargă cu întârziere sau pe vârfuri. Pentru a stimula mersul celui mic ar putea fi folosite antepremergătoare sau hamuri cu care să fie plimbaţi în parc şi ridicaţi mai uşor dacă se dezechilibrează.

Tablourile, lămpile şi oglinzile grele

Picturile, oglinzile cu rame grele sau aşezate la mică înălţime ori la care se poate ajunge cu uşurinţă trebuie îndepărtate din casa în care se află un copil mic. Dacă decoraţiunile casei dun din sticlă sau au colţuri ascuţite, acest lucru poate provoca răni grave. Optează pentru lucrări de artă realizate din materiale uşoare sau agaţă-le la înălţime, în locuri unde copilul nu poate ajunge pentru a le trage.

Lămpile mari sunt alte obiecte pe care trebuie să le înlocuieşti pe perioada în care copilul este mic şi le poate trage de la locul lor. Acestea sunt greu de securizat. Dacă este prea grea, lampa ar putea provoca răni grave copilului.

Plantele toxice

Unele plante de apartament pot fi otrăvitoare pentru copii şi animale de companie. Verifică de fiecare dată dacă planta pe care o aduci în casă este sigură, mai ales dacă va fi la îndemâna copilului. Dacă ai totuşi o astfel de plantă şi se întâmplă ca puiul tău să ronţăie o frunză, nu ezita să suni la serviciul de urgenţă pentru intoxicaţii copii TOXAPEL la care îţi pot răspunde 24 din ore din 24 specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu la numerele de telefon 021/201.61.83 şi 021/201.62.82.

Feţele de masă lungi

Trebuie evitate feţele de masă lungi. O faţă de masă este un lucru perfect pe care un copil poate apuca şi trage în jos. Dacă există obiecte grele sau lichide fierbinţi pe masă, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, copilul poate fi rănit.

Pediatrii reamintesc părinţilor şi să:

- menţină ferestrele închise sau rabatate;

- supravhegheze copiii să nu înghită baterii mici;

- închidă medicamentele şi detergenţii în dulapuri aşezate la înălţime, departe de accesul celor mici.

FOTO: ShutterstockRecente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg