Produsele nelipsite din casă care au otrăvit zeci de mii de copii. Ţine-i departe!

Suplimentele alimentare sunt mai populare ca niciodată. În Statele Unite, 77% din adulți le iau în mod regulat, consumul atingând un maxim istoric în 2019. Dintre acești consumatori, până la 83% au copii sub 18 ani, iar Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor avertizează asupra pericolelor pe care aceste produse aparent inofensive le pot provoca micuţilor.

copil medicamente jpeg

Cei mai mulţi adulți nu au tendința de a considera periculoase vitaminele și suplimentele nutritive, acestea sunt adesea lăsate pe masă ori pe pat, devenind accesibile copiilor mici. Melatonina, în special, este lăsată de obicei pe noptieră pentru a fi uşor de luat înainte de culcare. Din nefericire, lăsarea melatoninei la îndemâna copiilor poate fi foarte periculoasă. Numai anul trecut, suplimentul a dus la peste 52.000 de apeluri la centrele de control a otrăvirilor din SUA, de şase ori mai mult decât în ultimul deceniu.

Melatonina, un hormon necesar pentru un somn odihnitor

Melatonina a câștigat popularitate ca modalitate sigură de a trata insomnia și tulburările ușoare ale somnului, deoarece este considerat un supliment alimentar sigur, care nu dă dependenţă și este eliberat în farmacii fără reţetă. Recent, suplimentele cu melatonină au fost realizate şi sub formă de gumă, ceea ce îl face deosebit de atractiv pentru copiii mici.

Suplimentele cu melatonină pot şi fatale pentru unii copii

Din cele 52.000 de cazuri de otrăvire înregistrate în ultimul an, cei mai mulţi copii care au ingerat substanța n-au ajuns să aibă nevoie de spitalizare. Cu toate acestea, peste 4.000 au fost avut nevoie de spitalizare, iar cinci dintre aceştia au fost ventilaţi. Doi copii, de 3 și 13 luni, au murit acasă după ingerarea unui supliment de melatonină.

Ce a dus la creşterea cazurilor?

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA consideră că numărul mare de otrăviri cu melatonină este cauzat faptului că suplimentul devine popular. Tulburările de somn crescute în timpul pandemiei și prezenţa multor copii acasă din cauza închiderii școlilor ar fi contribuit la o incidență mai mare a otrăvirilor. De aceea, se recomandă utilizarea melatoninei cu precauţie şi păstrarea suplimentelor alimentare într-un spațiu de depozitare sigur, inaccesibil copiilor.



Recente

Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg