Produse alimentare destinate copiilor - mai sănătoase sau nu?

5 februarie 2019   Parenting

Industria alimentară câştiga milioane de euro pe an din produsele destinate copiilor. Dar ştim ce le oferim, de fapt, micuţilor noştri?

Conform ambalajelor, produse adresate copiilor au mai puţini aditivi şi sare şi mai multă carne. Însa lucrurile stau aşa şi realitate? 

Produsele promovate în aşa fel încât părinţîi să le cumpere pentru copiii lor au, de cele mai multe ori, acelaşi nivel de nitriţi şi polifosfaţi că şi alimentele pentru cei mari. Indiferent că vorbim de şuncă, brânza topită sau crenvurşti, arată analizele de laborator.

Citeşte şi: Dovada că o dietă potrivită funcţionează! A slăbit 15 kilograme după ce a făcut o singură schimbare în alimentaţie

La şuncă, rezultatele analizelor arată o cantitate de nitriţi de 1 mg la 100 de grame de produs. Iar la crenvurşţi, 6 mg de nitriţi la o sută de grame de crenvurşti de pui.

Polifosfaţîi - adică sarurile de fosfor folosite că emulsii în brânza topită - au ieşit cu valori foarte apropiate de nivelul maxim admis de regulamentul European 1333.

"Să nu avem senzaţia sau iluzia că în momentul în care discutăm despre un produs pentru copii este poate mai bun sau mai sănătos decât un produs decât din cealaltă zona de raft, pâna la urmă e o zona de marketing destul de activă în ultima perioada", a declarat Sorin Mierlea, INFOCONS, Organizaţie de Protecţia Consumatorilor.  

Sursă: ştirileprotv.ro

Mai multe