Oferă-i bebeluşului tău o alimentaţie echilibrată

1 50555 original jpg jpeg

În primii 3 ani de viaţă, copilul tău creşte rapid şi are nevoi nutriţionale speciale, diferite de la o etapă de dezvoltare la alta. De la naştere şi până la vârsta de 3 ani, puiul tău va fi de 2 ori mai înalt, va creşte în greutate de 5 ori şi va avea creierul de 4 ori mai mare.

Este perioada decisivă pentru dezvoltarea sa ulterioară ca adult,de aceea este foarte important să te asiguri că îi oferi micuţului tău o alimentaţie sănătoasă,adecvată vârstei sale.

Asigură-i cel mai bun start în viaţă puiului tău,alăptându-l cel puţin 6 luni. Laptele matern este alimentul perfect pentru creşterea sănătoasă a bebeluşului tău,fiind bogat în micronutrienţi şi substanţe imunologic active. Aşadar,pe lângă nutriţia echilibrată pe care i-o oferi micuţului tău prin alăptare,el va simţi apropierea ta încă din primele clipe şi astfel veţi dezvolta o legătură afectivă unică pentru întreaga viaţă.

Alege formula de lapte Milupa

După ce perioada de alăptare s-a încheiat,specialiştii recomandă introducerea în alimentaţie a unei formule de lapte îmbogăţite cu vitamine şi minerale,adaptată vârstei copilului. Specialiştii contraindică introducerea laptelui de vacă în alimentaţia copiilor,ca aliment principal,până la vârsta de 1 an,din cauza  conţinutului redus de fier şi vitamina D şi nivelului ridicat de proteine şi colesterol. Astfel,laptele de vacă se recomandă a fi introdus în dietă doar după vârsta de  3 ani.

Milupaa creat formulele de lapteMilumilspecial adaptate nevoilor nutriţionale ale bebelusilor,ce conţin de 33 de ori mai mult fier decât laptele de vacă,pentru creşterea sănătoasă a micuţului. Cu numai 2 cănuţe de Milumil (2*250 ml) îi poţi asigura copilului tău aproximativ  70% din necesarul zilnic de fier.

Cantitea de fier recomandată  de Societatea Română de Pediatrie pentru bebeluşi şi copii mici este de 7 mg/zi.

Formulele de lapte Milumil Nutriţie Echilibrată conţin:

  • Fier  important pentru dezvoltarea creierului şi pentru formarea globulelor roşii  şi  Vitamina C care intensifică absorbţia fierului
  • Calciu şi vitamina D,ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a sistemului osos

Când începi diversificarea

Ajuns la vârsta diversificării,pentru a creşte armonios copilul trebuie să primească prin alimentaţie toate elementele nutritive,în proporţii adecvate vârstei sale.În cadrul diversificării,cerealele ocupă un loc important datorită conţinutului de fibre alimentare ce asigură un tranzit intestinal corespunzător.

Specialiştii de la Milupa au creat pentru micuţul tău cereale pentru fiecare etapă de dezvoltare:de la 4,6,8,10 luni şi după 1 an.

Cerealele Milupasunt extrem de potrivite pentru începerea diversificării,fiind delicate cu sistemul digestiv încă incomplet dezvoltat al micuţului. Mai mult decât atât,cerealele Milupareprezintă o importantă sursă de fibre pentru reglarea tranzitului intestinal. Special adaptate nevoilor nutriţionale ale copilului în fiecare etapă şi cu textură adecvată,cerealele Milupasunt îmbogăţite cu vitamine şi minerale esenţiale ce contribuie la creşterea sănătoasă a copilului tău.

a5523cf7728e6d8c375a610e683df6fe jpg jpeg

Pentru mai multe informaţii despre nutriţia echilibrată a bebeluşilor dar şi pentru concursuri şi sfaturi personalizate vă puteţi înscrie înClub Milupa:www.milupa.ro/club-milupa



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg