Primele bătăi de inimă ale viitorului copil, emoționante pentru părinți. 30% reducere pentru ecografiile din I trimestru de sarcină
Orice cuplu care așteaptă un copil își dorește ca medicii să le dea vestea că vor aduce pe lume un bebeluș perfect sănătos.
De aceea, odată aflată vestea sarcinii, monitorizarea acesteia joacă un rol esențial, pentru verificarea stării de sănătate a mamei și a fătului, iar printre cele mai importante investigații pe care trebuie să le efectueze se numără ecografiile.
Prima ecografie înseamnă, de fapt, și prima fotografie cu bebelușul, fiind unul dintre cele mai emoționante momente pentru viitorii părinți.
MedLife vine în sprijinul viitorilor părinți și le oferă un motiv în plus să apeleze la medicii buni și să afle tot ce au nevoie să știe despre bebelușul lor: un discount de 30% pentru efectuarea ecografiilor din primul trimestru de sarcină, în oricare dintre clinicile din rețea. Promoția este valabilă pentru programările făcute în perioada 1 – 30 aprilie în toate clinicile MedLife din țară, iar discountul este valabil până pe 30 iulie 2024.
Rolul primelor ecografii din sarcină
Ecografia, cunoscută și sub denumirea de ultrasonografie, este o investigație imagistică bazată pe ultrasunete, niște unde sonore de înaltă frecvență, care ajută medicul să poată vedea imagini din interiorul corpului tău. Investigația este recomandată frecvent în obstetrică pentru a monitoriza dezvoltarea fătului, iar avantajul ei este că nu iradiază și nu este invazivă, putând fi efectuată ori de câte ori este nevoie, fără să afecteze gravida sau bebelușul.
Ecografia de sarcină sau obstetricală este o procedură utilizată pentru a observa cum se dezvoltă fătul în uter, dar și pentru a depista potențiale probleme ale acestuia, ale placentei, lichidului amniotic, cordonului ombilical și ale uterului.
De obicei, prima ecografie în sarcină este cea care confirmă vestea cea mare, că femeia este însărcinată. Urmează apoi alte ecografii, care contribuie la aflarea vârstei sarcinii și a viabilității acesteia, dar și a activității cardiace și fetale. Cu ajutorul imaginilor, medicul poate oferi informații despre câți embrioni există, unde sunt așezați, dacă embrionul a depășit etapele critice de formare și dacă uterul mamei se află într-o stare bună.
Transformările din timpul primului trimestru de sarcină
1. Mamele
În prima perioadă a sarcinii, majoritatea femeilor se confruntă cu schimbări, unele mai greu de tolerat , de natură fiziologică. Organismul femeii experimentează numeroase transformări fizice și hormonale toate cu un scop nobil, acela de-a susține dezvoltarea și creșterea fătului. În primele săptămâni de sarcină, nivelurile de hormoni, cum ar fi estrogenul și progesteronul, cresc rapid și pregătesc uterul pentru implantarea și dezvoltarea embrionului. Multe femei se confruntă cu greață și vărsături, fenomen cunoscut sub numele de ,,greață matinală". De asemenea pot avea stări date de mirosuri puternice, pe care altădată nu le băgau în seamă. S-ar putea să se simtă mai obosite din cauza schimbărilor hormonale, dar și din cauza efortului suplimentar pe care organismul îl face pentru a susține două ființe vii.
În timpul primului trimestru, mamele vor lua în greutate și e normal să fie așa, dar trebuie să fie atente la acest aspect și să încerce să îl țină sub control. Inclusiv preferințele alimentare li se pot schimba din cauza stărilor de greață și a sensibilității crescute a mirosurilor, dar toate aceste transformări sunt trecătoare.
2. Bebelușii
O mulțime de lucruri se petrec nu doar cu mama, ci și cu fătul în primele trei luni de viață. În timpul celei de a treia săptămâni după fecundație începe faza embrionară, iar în timpul următoarelor patru săptămâni se dezvoltă toate componentele unei ființe umane. Capul începe să se formeze, la fel și tractul intestinal, creierul devine mai vizibil și un pic mai târziu încep să apară mugurii brațelor și picioarelor.
Din săptămâna a șaptea, toracele și abdomenul sunt complet formate și încep să apară mugurii pulmonari. Atunci, embrionul măsoară deja 1,5 cm și cântărește aproximativ 10 g. Fața și trăsăturile bebelușului se formează în săptămâna a opta de sarcină, astfel că la sfârșitul celei de a doua luni de sarcină embrionul începe să capete înfățișare umană, arată că un bebeluș în miniatură.
Primele întâlniri între părinți și bebeluș înseamnă dragoste „la prima vedere”. De aceea, ecografiile din timpul sarcinii sunt o bună ocazie ca părinții să revadă fătul și să afle vești despre sănătatea celui mic. Prin campania promoțională din luna aprilie, MedLife vrea să fie parte din povestea de dragoste părinte-bebeluș și să îi ajute pe viitorii părinți să aibă grijă de sănătatea viitorului lor copil de la început.
***
Acest articol este susținut de MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, și își propune să fie o sursă de informare și inspirație pentru o viață sănătoasă și echilibrată.
Sănătatea reprezintă principala sursă de fericire a românilor. La MedLife, fericirea oamenilor ne bucură și ne motivează să oferim soluții medicale la cele mai înalte standarde. Indiferent de specialitate, la MedLife găsești oricând medici buni, a căror expertiză este completată de cele mai avansate tehnologii din domeniul medical și o infrastructură modernă, asigurând o îngrijire personalizată fiecărui pacient.
Află mai multe detalii despre toate serviciile pe www.medlife.ro.
Surse: