Prenume de bebeluși interzise în lume. Ce semnifică și de ce nu este permisă folosirea lor

În mai multe colțuri ale lumii, există legi care interzic folosirea unor prenume pentru bebeluși. Motivele? Pot fi jignitoare, derutante sau ridicole!

image

În unele țări, viitorii părinți trebuie să verifice legislația pentru a se asigura că prenumele ales este în conformitate cu reglmentările.

De exemplu, în Japonia părinții nu au voie să își numească copiii „Akuma‟, deoarece acest prenume se traduce prin „Diavol‟, iar oficialii japonezi încearcă astfel să protejeze copilul de batjocură. De asemenea, ca regulă generală, când părinții din Japonia își înregistrează nou-născuții, aceștia trebuie să aleagă un prenume scris cu caractere oficiale japoneze sau kanji.

Citește și: Cele mai frumoase prenume de fetițe din lume, potrivit cercetărilor recente 

Mexic - Sonora / Arabia Saudită - Amir 

În Mexic, se interzice folosirea prenumelui „Sonora‟, care înseamnă „Atotputernic‟. Asta pentru că acest prenume poate fi discriminatoriu sau lipsit de sens, ceea ce i-ar expune pe copii la ridicol.

Și părinții din Arabia Saudită trebuie să verifice lista cu prenume interzise, deoarece „Amir‟, care se traduce „Prinț‟, se află printre ele. Nici termenii regali, precum „Sumuw‟ (Înălțimea), „Malika‟ (Regina) și Al Mamlaka (Regatul) nu sunt permiși. 

Malaezia - Chow Tow 

În Malaezia se interzice folosirea prenumelui „Chow Tow‟, care se traduce prin „Cap urât mirositor‟, iar motivul este de la sine înțeles! De asemenea, în Malaezia nu se permite folosirea titlurilor regale ca și prenume pentru copii.

Regatul Unit - Cyanide

În Regatul Unit nu este permisă folosirea prenumelui „Cyanide‟, care se traduce prin „Otravă mortală‟ (Cianură). A fost interzis după ce o britanică și-a numit copilul astfel, iar tribunalul a decis că acest prenume ar putea fi interpretat ca o respingere a copilului. 

Suedia - Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 

Cine și-ar dori să își numească copilul„Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116‟? Totuși, în anul 1991, în Suedia, părinții unui copil l-au numit astfel în semn de protest față de legea suedeză, care interzice prenumele ofensatoare și nepotrivite. De atunci, acest prenume, care se citește „Albin‟, este interzis prin lege. 

Citește și: Prenumele ales îi poate anunța bebelușului succesul în carieră. Alege-l pe cel potrivit! 

Islanda - Carolina

Oricât de frumos sună prenumele Carolina, în Islanda este interzis, deoarece alfabetul islandez nu include litera „c‟. Prin urmare, Islanda nu le permite cetățenilor să le pună copiilor prenume care nu pot fi scrise cu alfabetul islandez sau pronunțate corect în islandeză. 

Sursă foto: Shutterstock