Bebelușul plânge des? Iată 7 moduri eficiente de liniștire!
Ești proaspătă mămică al unui bebeluș adorabil? Odată cu venirea pe lume a acestuia ai simțit cele mai frumoase emoții? Chiar dacă sunt o mulțime de momente minunate alături de micuț, nu poți să spui că este și ușor.
Bebelușul poate să plângă mult, mai ales în primele luni de viață, chiar și atunci când este hrănit și schimbat. Uneori reușești să-l liniștești destul de repede, alteori ai impresia că nu te descurci și nu știi ce să mai faci… Totuși, soluții există.
Iată 7 moduri eficiente de liniștire a unui bebeluș care plânge!
Plimbă-l în brațe
Primul lucru pe care poți să-l faci pentru liniștirea bebelușului este să-l iei în brațe, să-l mângâi, să-i vorbești și să te plimbi cu el. Multe persoane consideră că această metodă trebuie evitată pe cât posibil, pentru ca cel mic să nu fie răsfățat. Dar nu este cazul. Bebelușul are nevoie de apropierea fizică de părinți, pentru o bună dezvoltare emoțională. Iar plimbarea în brațe s-a dovedit că este și mai eficientă decât simpla apropiere, pentru liniștire. Pentru mai multă libertate de mișcare pentru tine și poate pentru o poziție mai corectă a bebelușului, poți folosi un port bebe.
Cântă-i sau pune muzică
Muzica face minuni. Îi poți cânta cântece pe care le-a ascultat încă de când era în burtică sau poți începe chiar acum să-i cânți. Va fi încântat să-ți audă vocea, chiar dacă nu ai neapărat un talent la muzică. Dar este binevenită și muzica de leagăn, sau muzica clasică de pe internet.
Plimbă-l în cărucior, pe-afară
Dacă în casă nu se liniștește, sunt mari șanse să se liniștească afară, la o plimbare în cărucior. Oricum trebuie ca bebelușul să aibă un program de ieșit în aer liber, dar dacă este nevoie, se poate suplimenta timpul. Pentru ca cel mic să aibă o plimbare plăcută și confortabilă, poți achiziționa un cărucior pentru bebe 3 în 1 de pe site-ul babymatters.ro. Descoperi o gamă variată de modele versatile, cu funcționalități multiple, din care poți alege conform criteriilor necesare și conform preferințelor.
Plimbă-l cu mașina
Sunt multe cazuri în care plimbarea cu mașina reușește să liniștească și chiar să adoarmă un mic plângăcios. Așa că, poți încerca și tu acest lucru. Dar nu uita să folosești scoica pentru mașină, pentru ca bebelușul să fie în siguranță.
Fă-i o baie caldă
Baia de seară trebuie să devină o rutină. Pregătește apa caldă și tot ce este nevoie pentru baie și bucurați-vă de momentul special. Nu ezita să ceri ajutor dacă ai nevoie,este greu să faci totul singură. După baie și masaj, copilașul doarme liniștit.
Joacă-te cu bebelușul
Un bebeluș poate să plângă și de plictiseală, el având nevoie de interacțiune. Joaca poate consta în mângâieri, îmbrățișări, vorbe de alint, dar și manipularea unor jucării adecvate vârstei.
Liniștește-te tu însăți
Bebelușul simte starea de spirit a mamei, așa că este important ca tu însăți să fii liniștită, să încerci să dormi de câte ori ai posibilitatea, eventual odată cu bebelușul și să te hrănești sănătos.
Așadar, încearcă să fii atentă la semnalele bebelușului și răspunde corespunzător. Se găsesc metode de liniștire a bebelușului, important este să ai răbdare și să ai grijă atât de cel mic cât și de tine.