Chec pufos cu zmeură, desertul rapid, de vară

8 iulie 2024   Rețete

Acest chec aromat și fraged, cu zmeură, este un desert uşor, dar care are gust de parcă ai petrecut mult timp în bucătărie ca să-l prepari. Este şi o modalitate bună de a-i convinge să mănânce fructe pe cei care le ocolesc de obicei.

Un desert simplu, dar cuceritor prin textura pufoasă, acest chec cu zmeură este excelent pentru toate ocaziile. Pregătește-l pentru un grătar sau o după-amiază între prietene, la o cafea. Ingredientele sunt la îndemână şi ai nevoie doar de puţin timp să le combini şi să dai la copt checul.

Această rețetă de chec poate fi aplicată şi pentru umpluturi cu alte tipuri de fructe sau gemuri (mure, afine, căpșuni). Ai putea face şi un amestec, doar să nu adaugi mai mult de 200 de grame de fructe în total.

Ingrediente:

270 g făină

160 g zahăr

1 lingură praf de copt

1 praf de sare

60 g unt topit

60 ml ulei

180 ml lapte

2 linguri esenţă de vanilie

1 ou

60 ml ulei

½ borcan gem de zmeură

Pentru decor:

30 g unt

50 g cremă de brânză

50 ml smântână pentru frişcă

180 g zahăr pudră

zmeură

mentă

zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Desert răcoros. Cheesecake cu zmeură

Cum să faci chec cu zmeură

Combini făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Separat, mixezi untul topit cu uleiul, laptele, esenţa de vanilie şi oul. După omogenizare, înglobezi amestecul de făină.

Tapetezi o tavă dreptunghiulară în care pui un strat de compoziţie, urmat de un strat de gem. Continui să le alternezi până la terminarea ingredientelor. Introduci tava în cuptor până trece testul scobitorii. Laşi la răcit.

Vezi şi: Chec cu mac

Între timp, mixezi untul moale cu crema de brânză, apoi adaugi smântâna bătută şi amestecată cu zahăr pudră şi omogenizezi cu mişcări uşoare.

Întinzi această cremă peste checul răcit. Îl dai la rece măcar o oră. Serveşti cu zmeură, mentă proaspătă şi zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock

Mai multe