Reţetă în paşi. Chec cu stafide pentru un mic dejun rapid

Ai spune că un chec cu stafide este un desert anost, dar nu este deloc aşa. Te va cuceri această reţetă cu aromă fructată! stafidele, consumate în prima aparte a zilei, combat constipaţia, aduc un plus de fier, fibre, potasiu, magneziu, calciu, dar şi proteine

image

Checul cu stafide de modă veche este excelent pentru micul dejun, la gustări sau ca desert. Doar alătură-i o ceașcă fierbinte de ceai, de cafea sau lapte cald! Este perfectă pentru o masă de dimineaţă la care nu vrei nimic prea consistent sau greu. Uneori nu ai nevoie de un desert săţios, iar acest chec are toate datele să devină preferatul tău într-o astfel de situaţie.

Sunt mai multe motive pentru care un chec atât de ușor, cum este acesta de stafide, este atât de pufos şi uşor umed: în primul rând, aluatul conține mult unt și ouă proporțional cu cantitatea de făină. Mai mult, stafidele sunt hidratate în suc sau esenţă rom înainte de a fi adăugate în aluatul de chec.

Nu te-am convins? Află că stafidele, consumate în prima aparte a zilei, combat constipaţia, aduc un plus de fier, fibre, potasiu, magneziu, calciu, dar şi proteine (circa două grame la 100 de grame de stafide). Conţin şi polifenoli, antioxidanţi care combat efectele radicalilor liberi şi formarea inflamaţiilor.

Ingrediente

250 g unt 

200 g făină 

100 g zahăr 

½ plic praf de copt 

3 ouă 

esență de vanilie 

10 ml esență de rom 

40 ml lapte 

75 g stafide 

sare 

Te-ar mai putea interesa: Cea mai simplă reţetă de chec este gata în mai puţin de o oră

Mod de preparare

Pasul 1

image

Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul, până când capătă o consistență cremoasă. Combini făina, cernută, cu praful de copt și un praf de sare și o încorporezi în cremă. 

Pasul 2

image

Înglobezi ouăle, unul câte unul, torni laptele și adaugi esență de vanilie, după gust. Pui stafidele într-un bol și torni apă cât să le acoperi. Adaugi esența de rom și le lași la hidratat un sfert de oră. 

Vezi şi: Chec cu iaurt şi lămâie

Pasul 3

image

Adaugi stafidele în compoziție și omogenizezi ușor. Tapetezi o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și încingi cuptorul la 190 °C. 

Pasul 4

image

Pui compoziția în tavă, o nivelezi și o dai la cuptor aproximativ 50 de minute, până se rumenește ușor. Lași checul la răcorit înainte să-l scoți din tavă. 

FOTO: Shutterstock



Recente

femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg