Reţetă în paşi. Chec aromat cu lămâie şi glazură de zahăr pudră
Prăjiturile în formă rotundă fac din orice masă una festivă, așa că sunt preferatele oricui la aniversari sau petrecerile de weekend, cu prietenii. Rețeta noastră simplă de prăjitură cu lămâie este un răsfăț delicios de care te poţi bucura şi la micul-dejun, alături de un ceai sau o cafea.
Pentru a prepara acest desert, pe lângă câteva ingrediente de bază, ai nevoie de o formă de tip guguluf. Deoarece are o dimensiune mai mare, durează mai mult să fie bine copt, așa că acordarea timpului adecvat în cuptor este cheia pentru un aluat complet copt. La final, odată ce checul s-a răcit bine, îl acoperi cu o glazură simplă de lămâie care îi conferă un finisaj frumos. Poţi orna checul cu coajă de lămâie, fructe de pădure sau diverse ornamente, drajeuri, chipsuri de ciocolată.
Ingrediente necesare pentru şase porţii
Pentru chec:
300 g făină
5 g praf de copt
1 vârf de cuţit sare
400 g zahăr
3 lămâi
120 ml smântână dulce
400 g unt
6 ouă
Citește și: Cum faci cel mai delicios chec de post
Pentru glazură:
300 g zahăr pudră
1 lămâie
40 ml lapte
Te-ar mai putea interesa: Chec cu mac
Pasul 1
Încingi cuptorul la 170 °C. Combini făina cu praful de copt și sarea. Speli lămâile, le razi și le storci zeama. Combini coaja de la două lămâi cu zahărul.
Pasul 2
Adaugi peste zahăr zeama de la lămâi, ouăle și smântâna. După ce s-au omogenizat ingredientele, încorporezi treptat untul topit și răcit.
Pasul 3
Încorporezi făina și o adaugi cu mișcări ușoare. Compoziția trebuie să fie ușor lichidă. Tapetezi o formă de guguluf și torni compoziția de chec.
Vezi și: Reţetă de desert fără zahăr, perfectă în dietă: Chec cu banane şi ciocolată neagră
O nivelezi și o dai la cuptor aproximativ o oră, până se rumenește. O lași răcorit un sfert de oră, înainte să o scoți din tavă.
Pasul 4
Pentru glazură, combini zeama de la lămâie cu zahărul pudră și laptele până obții o cremă ușor lichidă. Torni glazura peste checul răcit și presari coaja de lămâie rămasă.
FOTO: Shutterstock