Coșulețe cu ceapă caramelizată. Fac senzaţie la petrecerile în familie!

13 iunie 2025   Rețete

Preparatele sărate în care adaugi ceapă caramelizată nu lasă indiferent pe nimeni. Îţi arătăm cum să faci coşuleţe irezistibile cu ceapă. Vei impresiona pe toţi cei pe care doreşti să-i inviţi la o petrecere de weekend!

Ingrediente pentru trei-patru porții

30 g unt

4-5 cepe mari roșii

sare

piper

50 g roșii uscate

cimbru

sare

1 foaie aluat foitaj

Te-ar mai putea interesa: Supă franțuzească de ceapă

Mod de preparare

Topești untul într-o tigaie și adaugi cepele curățate, tăiate solzișori. Le călești la foc mic, aproximativ 45 de minute, adăugând apă constant pentru a nu se arde.

După ce s-a rumenit ceapa, adaugi sare, piper și cimbru uscat, după gust, și mai ții pe foc un minut. Dai deoparte și adaugi roșiile uscate, tocate, pe care le-ai ținut în prealabil o oră în apă pentru a se îmmuia.

Vezi şi: Pateuri cu ciuperci şi ceapă roşie

Tai aluatul pătrățele, pe care le așezi în forme de minitarte. Umpli coșulețe cu această compoziție și le dai la cuptor, la 180°C, 25-30 de minute, până când se rumenesc.

FOTO: Shutterstock

Mai multe