Supă franțuzească de ceapă. Te îmbrăţişează cu arome incredibile în zilele de toamnă

Un clasic al bucătăriei franceze, supa de ceapă este realizată cu măiestrie din ceapă caramelizată. Servită cu brânză şi pâine prăjită, este bogată şi savuroasă, reconfortantă în zilele mai reci de toamnă care se apropie.

image

Această rețetă simplă te va convinge că supă clasică de ceapă franțuzească este un adevărat răsfăț pentru simțuri. Este şi un preparat care îţi va încălzi sufletul şi-ţi va încânta papilele gustative.

Există două componente esențiale ale unei bune supe de ceapă franțuzească. Primul este supa concentrată, care este obţinută în mod tradiţională din vită, dar poate fi şi din carne de pasăre.

Al doilea cel mai important element este caramelizarea corectă a cepei. Caramelizarea cantității de ceapă necesară în această rețetă va dura cel puțin 40 de minute. Caramelizarea este un proces chimic care are loc atunci când zaharurile din ceapă ating o anumită temperatură. Acest lucru se întâmplă doar după un timp lung de gătire. Adăugarea de puțin zahăr în plus poate ajuta. Cu cât este mai caramelizată, cu atât este mai închisă culoarea cepei și cu atât vei obține o aromă mai intensă.

Ingrediente pentru patru porţii

90 g unt nesărat 

1,5 kg ceapă 

120 ml lichior cherry 

1,8 l supă clară de pui 

2 crenguțe cimbru 

1 frunză de dafin 

5 ml oțet de mere 

1 baghetă 

1 cățel de usturoi 

450 g brânză Gruyère 

Mod de preparare

Topești untul într-o cratiță de aluminiu, apoi adaugi cepele tăiate fideluță. Amesteci constant, aproximativ opt minute, la foc mediu, până când se înmoaie ceapa. Dai focul mic, acoperi și lași ceapa să fiarbă una-două ore, până când capătă o nuanță caramel. Dacă începe să se prindă de vas, torni puțină apă. Asezonezi cu sare și piper, după gust.  

Când ceapa capătă nuanța dorită, torni lichiorul și lași să fiarbă aproximativ trei minute, până se evaporă alcoolul. Torni apoi supa de pui, adaugi cimbrul, frunza de dafin, dai focul la minim și mai lași să fiarbă 20 de minute. Torni oțetul și mai adaugi sare și piper dacă mai este nevoie. Scoți din supă cimbrul și frunza de dafin. 

Împarți supa în boluri ceramice și pui în ele două-trei felii de bachetă, unse cu cățelul de usturoi. Presari peste pâine un strat generos de brânza rasă și dai bolurile la cuptor la 180 °C, până se topește brânza.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg