Supă franțuzească de ceapă. Te îmbrăţişează cu arome incredibile în zilele de toamnă

Un clasic al bucătăriei franceze, supa de ceapă este realizată cu măiestrie din ceapă caramelizată. Servită cu brânză şi pâine prăjită, este bogată şi savuroasă, reconfortantă în zilele mai reci de toamnă care se apropie.

image

Această rețetă simplă te va convinge că supă clasică de ceapă franțuzească este un adevărat răsfăț pentru simțuri. Este şi un preparat care îţi va încălzi sufletul şi-ţi va încânta papilele gustative.

Există două componente esențiale ale unei bune supe de ceapă franțuzească. Primul este supa concentrată, care este obţinută în mod tradiţională din vită, dar poate fi şi din carne de pasăre.

Al doilea cel mai important element este caramelizarea corectă a cepei. Caramelizarea cantității de ceapă necesară în această rețetă va dura cel puțin 40 de minute. Caramelizarea este un proces chimic care are loc atunci când zaharurile din ceapă ating o anumită temperatură. Acest lucru se întâmplă doar după un timp lung de gătire. Adăugarea de puțin zahăr în plus poate ajuta. Cu cât este mai caramelizată, cu atât este mai închisă culoarea cepei și cu atât vei obține o aromă mai intensă.

Ingrediente pentru patru porţii

90 g unt nesărat 

1,5 kg ceapă 

120 ml lichior cherry 

1,8 l supă clară de pui 

2 crenguțe cimbru 

1 frunză de dafin 

5 ml oțet de mere 

1 baghetă 

1 cățel de usturoi 

450 g brânză Gruyère 

Mod de preparare

Topești untul într-o cratiță de aluminiu, apoi adaugi cepele tăiate fideluță. Amesteci constant, aproximativ opt minute, la foc mediu, până când se înmoaie ceapa. Dai focul mic, acoperi și lași ceapa să fiarbă una-două ore, până când capătă o nuanță caramel. Dacă începe să se prindă de vas, torni puțină apă. Asezonezi cu sare și piper, după gust.  

Când ceapa capătă nuanța dorită, torni lichiorul și lași să fiarbă aproximativ trei minute, până se evaporă alcoolul. Torni apoi supa de pui, adaugi cimbrul, frunza de dafin, dai focul la minim și mai lași să fiarbă 20 de minute. Torni oțetul și mai adaugi sare și piper dacă mai este nevoie. Scoți din supă cimbrul și frunza de dafin. 

Împarți supa în boluri ceramice și pui în ele două-trei felii de bachetă, unse cu cățelul de usturoi. Presari peste pâine un strat generos de brânza rasă și dai bolurile la cuptor la 180 °C, până se topește brânza.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png