Cum să faci tort de morcovi cu nuci. Secretele reuşitei
Se apropie aniversarea unei personae dragi şi nu ştii cu ce tort s-o mai surprinzi? Nu este cazul să alergi la cofetărie, mai ales dacă îţi doreşti un desert festiv de casă! Îţi arătăm cum să faci un tort de morcovi spectaculos!
Indiferent de ocazie sau anotimp, acest tort de morcovi cu nuci va fi de efect şi va aduce momente de bucurie în familia sau cercul tău de prieteni. Află ce anume îţi garantează reuşita!
Rade morcovii cât mai fin
Timpul de coacere pentru acest tort este relativ scurt (doar 35-45 de minute la 350˚). Nu este timp suficient pentru a găti morcovii în cuptor, mai ales când sunt combinaţi cu alte ingrediente. Din acest motiv, morcovii trebuie răzuiți suficient de fin pentru a se omogeniza cu restul de ingrediente, după cum indică Bonappetit.
Evită să adaugi prea mult praf de copt
Tortul de morcovi este pe bază de ulei, mai degrabă decât pe bază de unt. Acest lucru îl menține umed și îl ajută să reziste mai multe zile. Din păcate, înseamnă, de asemenea, că se pierde din puterea de dospire pe care ar aduce-o crema de unt și zahăr. Pentru a evita o prăjitură densă pe bază de ulei, mulți compensează adăugând prea mult praf de copt. Deși acest lucru va rezolva problema dospirii, adaugă o aromă chimică tortului. Pentru a obţine un produs finit pufos şi cu gust plăcut, bate energic ouăle cu zahărul, apoi toarnă treptat uleiul.
Ingrediente
Pentru blat:
3 ouă
150 ml ulei
350 g zahăr
2 lingurițe zahăr vanilat
75 ml de lapte
275 g de făină
1 linguriță praf de copt
2 lingurițe de scorțișoară
1/2 linguriță sare
300 g morcovi raşi
100 g fulgi de cocos
200 g miez de nucă prăjit și tocat
miez de nucă tocat grosier, pentru decor
Pentru umplutură:
100 g unt
200 g zahăr
100 g cremă de brânză
coaja şi zeama de la 2 portocale
Pentru sirop:
500 ml apă
5 linguri de zahăr
Te-ar mai putea interesa: Tort cu fructe de pădure, secretul energiei şi stării tale de bine
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul şi tapetează o tavă rotundă, cu pereţii detaşabili. Mixează ouăle până se albesc. Adaugă zahărul şi zahărul vanilat. După omogenizare, înglobează uleiul şi laptele, separate, turnate în fir subţire, treptat. Cerne făina cu praful de copt, sarea și scorţişoara, apoi amestecă-le. Combină ingredientele uscate cu cele umede. La final, înglobează morcovii, fulgii de nucă de cocos şi miezul de nucă.
Toarnă compoziţia în tava pregătită și dă-o la cuptor până când blatul se rumeneşte. Pentru umplutură, freacă untul cu zahărul, apoi încorporeză crema de brânză, coaja şi sucul de portocală.
Vezi şi: Desert festiv, fără coacere. Tort cu cremă de brânză, frişcă şi caramel
Pentru sirop, pune pe foc mic apa şi zahărul, până când zahărul se topeşte. După ce blatul şi siropul s-au răcit, taie blatul pe jumătate, aşază prima bucată pe un platou şi însiropează.
Întinde o parte din umplutură, în strat uniform. Aşază deasupra a doua bucată de blat, însiropează şi acoperă tortul cu restul de umplutură. Ornează cu miez de nucă tocat grosier.
FOTO: Shutterstock