Desert în paşi. Tort de clătite cu cremă de brânză şi ciocolată

Ai un motiv de sărbătoare, o petrecere în familie sau pur şi simplu ai vrea să te răsfeţi cu un desert delicios, făcut în casă? Acest tort îţi va merge la suflet!

image

Clătitele sunt simplu de preparat, dar pot să devină banale dacă le serveşti cu dulceaţă sau miere. Le poţi folosi în locul unui blat obişnuit de tort pentru un dulce reuşit, mai ales dacă blatul de casă nu-ţi iese de fiecare dată îndeajuns de pufos sau de înalt. Adaugă o cremă de brânză cu frişcă şi o alta cu ciocolată, o glazură generoasă din ciocolată, frişcă şi esenţă de rom! Mai rămâne doar să ornezi tortul, după preferinţă şi te poţi bucura de un desert delicios, apreciat de toţi cei la care ţii! În cele ce urmează, afli cum să prepari acest tort pas cu pas, fără teama că nu-ţi va ieşi!

Ingrediente

12-14 clătite

Pentru crema de brânză:

150 g cremă de brânză

50 g frișcă lichidă

50 g zahăr pudră

esență de vanilie

Pentru crema de ciocolată:

150 g frișcă lichidă

100 g cremă de ciocolată

Pentru glazură:

120 g ciocolată neagră

80 g frișcă lichidă

20 g unt

esență de rom

alune

Te-ar mai putea interesa: Budincă de clătite cu cireşe, desertul preferat de întreaga familie!

Mod de preparare

image

Pas 1

Mixezi crema de brânză cu frișca lichidă și zahărul pudră, până când capătă o consistență cremoasă. Torni esență de vanilie, după gust.

Pasul 2

Mixezi frișca lichidă până când se întărește, apoi adaugi crema de ciocolată și amesteci ușor până când se omogenizează ingredientele.

Vezi și: Tort de clătite cu fructe de pădure

Pasul 3

Rupi sau razi ciocolata bucăți, torni deasupra frișca lichidă și pui cratița pe foc, amestecând constat până se topesc. Încorporezi untul și omogenizezi. Dai deoparte și torni esență de vanilie, după gust.

Pasul 4

Ungi prima clătită cu cremă de brânză, adaugi următoarea clătită, o ungi cu cremă de ciocolată și continui alternativ până când termini ingredientele, deasupra fiind o clătită cu ciocolată. Torni deasupra glazura și dai tortul la rece. La final adaugi alunele zdrobite.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg