Cum să prepari rapid humus cremos
Dacă, de obicei, cumperi humus, trebuie să faci măcar o dată acest preparat şi acasă! Îţi dăm reţeta în cele ce urmează! Vei descoperi un humus care se face rapid şi are un gust deosebit.
Ingredientele de bază pentru humus sunt pur și simplu năut, tahini, o pastă de semințe de susan măcinate, lămâie proaspătă, usturoi și ulei de măsline. Modul în care aceste ingrediente simple sunt combinate aduce un plus în textura humusului. Secretul unui humus reuşit? Năutul trebuie să fie bine fiert. Este utilă şi folosirea unui năut la conservă. Datorită conţinutului ridicat de fibre, năutul îmbunătăţeşte digestia. A fost demonstrat că, prin consumul de năut, este stimulat tranzitul intestinal şi se previne constipaţia. Aşadar, include năutul în alimentaţie, inclusiv sub formă de humus, dacă de obicei te confrunţi cu probleme digestive.
Ingrediente:
400 g năut din conservă
15 g pastă tahini
75 ml ulei de măsline
2 căței de usturoi
15 ml zeamă de lămâie
sare
boia de ardei
frunze de coriandru, opțional
Te-ar mai putea interesa: Humus cu vinete coapte
Mod de preparare
Scurgi năutul și-l speli, păstrând o mică parte din zeama din cutie. Îl pui în blender împreună cu pasta tahini, 50 ml ulei de măsline, cățeii de usturoi, zeama de lămâie și sare, după gust.
Îl pasezi până când pasta capără o consistență cremoasă. Dacă este prea consistentă, mai poți adăuga din zeama păstrată.
Vezi și: Salată de vară cu năut, perfectă pentru o zi fierbinte de vară
Îl servești împreună cu uleiul de măsline rămas și presărat cu boia de ardei și coriandru.