Salată de vară cu năut, perfectă pentru o zi fierbinte de vară
Ce zici de o salată ușoară de năut pentru cină? Amestecul de năut, ceapă roșie, castraveţi și roşii cu ulei de măsline este răcoritor şi delicios. O poţi servi cu pâine focaccia înmuiată în amestec de ulei de măsline și oțet balsamic. Este o salată perfectă pentru o zi fierbinte de vară.
Năutul oferă o sursă excelentă de proteine oricărei salate. De cele mai multe ori, este indicată folosirea năutului la conservă, din comoditate sau în zilele toride, de vară, dar la fel de bun este și năutul uscat. Acesta din urmă trebuie înmuiat în apă şi fiert bine înainte de a-l adăuga în salate. În privinţa legumelor, cea mai reuşită şi simplă combinaţie este cea de ceapă roșie, roșii proaspete și castraveți crocanți.
Ingrediente de ajuns pentru două porţii
10 roșii cherry
1 ceapă roșie
1 castravete
400 g năut din conservă
sare
piper
20 ml ulei de măsline
cimbru
Te-ar mai putea interesa: Ciorbă de năut cu fasole verde
Mod de preparare
Speli năutul și-l lași la scurs. Tai roșiile jumătăți, castravetele felii și ceapa roșie solzișori.
Amesteci năutul cu legumele, condimentezi cu sare și piper, după gust, și torni uleiul de măsline.
Vezi și: Reţetă de post: Chiftele de năut
Amesteci și servești salata cu cimbru proaspăt.
FOTO: Shutterstock