Fursecuri cu năut şi ciocolată. Desertul care dă farmec serilor de iarnă
Aceste fursecuri cu năut cu ciocolată sunt atât de delicioase, încât nimeni nu va ști că sunt făcute cu năut.
Secretul acestor fursecuri este năutul care înlocuieşte făina. Poate părea ciudat să foloseşti năut în deserturi, dar aceste fursecuri sunt deosebite şi mai sănătoase decât cele obişnuite. Îţi aduc un plus de fibre şi proteine.
Dacă doreşti, în loc de unt, poţi pune unt de arahide sau migdale, pentru un plus de aromă. De asemenea, poţi folosi atât pepite sau dropsuri de ciocolată, cât şi o tabletă de ciocolată cu lapte sau amăruie. Prin mărunţirea tabletei rezultă bucăți de toate formele și dimensiunile care sunt savurate la fiecare îmbucătură de fursec.
Pregăteşte acest desert cu cei dragi şi faceţi o seară rece una specială, cu fursecuri şi ceai sau cacao cu lapte!
Ingrediente pentru opt porţii
1 cană năut din conservă
1 ou
1 lingură unt de arahide
2 linguri zahăr
½ linguriță praf de copt
100 g pepite de ciocolată
Te-ar mai putea interesa: 5 idei de fursecuri de casă
Cum să faci fursecuri cu năut
Treci năutul fiert printr-un blender până se transformă într-o pastă. O amesteci cu oul, untul, zahărul, praful de copt.
Vezi şi: Cum se fac fursecurile Linzer după reţeta bunicii
Omogenizezi, apoi adaugi pepitele de ciocolată. Formezi biscuiţii într-o tavă tapetată şi-i dai la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. Procedezi la fel cu restul de compoziţie.
FOTO: Shutterstock