Delicatese dulci, de post: cornuri vanilate, cu aromă de migdale
Semilunele cu vanilie vor deveni, cu siguranţă, desertul tău preferat în perioadele de post. Sunt populare în Germania şi Austria şi pot fi preparate cu uşurinţă chiar şi într-o variantă mai sănătoasă, fără zahăr.
Pentru a un gust deosebit acestor cornuleţe vanilate, poţi adăuga curmale sau alte fructe uscate în loc de zahăr. Acest lucru face ca aluatul finit să aibă un gust asemănător celui de caramel. Ciocolata se potriveşte foarte bine cu aroma de caramel. Prin urmare, în perioadele în care nu ţii post, poţi orna cornuleţele coapte cu ciocolată topită. În rest, ai putea folosi şi dulceață de curmale.
Pont
Nu omite să adaugi borş, pentru a conferi cornuleţelor un plus de frăgezime
Ingrediente pentru două tăvi
drojdie cât o nucă
½ cană zahăr
1 cană borș
făină, cât cuprinde
200 g făină de migdale
1 fiolă esenţă de vanilie
1 cană de ulei
1 praf de sare
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu salam de biscuiţi şi glazură de cacao
Mod de preparare
Dizolvi drojdia în puțin borș cald și adaugi puţin zahăr şi o lingură de făină. La această maia adaugi treptat uleiul, restul de borș, sarea, esenţa de vanilie, făina de migdale, apoi făină cât cuprinde, până când aluatul se desprinde ușor de degete.
Lași la crescut 90 de minute. La final, întinzi aluatul pe planșeta pudrată cu făină și formezi cornurile.
Vezi şi: Prăjitură cu griş. Cum s-o prepari dacă ţii post
Le dai la copt pe o tavă tapetată în cuptorul încins în prealabil. Imediat după coacere, cât sunt calde, le dai cu zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock