Reţetă de post, simplă şi săţioasă. Fasole bătută
Când vrei să ţii post, dar nu mai ştii ce anume să prepari pentru mesele de peste zi, ai putea încerca această reţetă de fasole bătută!
Albă sau roşie, fasolea boabe are nenumărate efecte benefice şi ai toate motivele să o introduci în dieta ta. E o sursă naturală de fibre şi proteine. Are un indice glicemic scăzut, e bogată în fier. De asemenea, elimină zahărul din organism şi ţine diabetul la distanţă, de aceea este indicată şi diabeticilor.
O porţie de fasole pe zi îi ajută pe bolnavii de diabet de tip 2 să ţină sub control glicemia. Fasolea este şi o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi calciu. Are proteine slabe şi fibre solubile. Îţi propunem o reţetă de fasole bătută, uşor de pus în practică şi delicioasă!
Vezi și: O femeie de 115 ani deține secretul longevității: fasolea
Ingrediente pentru două porţii
500 g fasole
5 cepe
1 morcov
5 căței de usturoi
sare
100 ml ulei
Mod de preparare
Dai fasolea într-un clocot, apoi scurgi apa și pui din nou la fiert în apă cu sare în care ai adaugat o ceapă și morcovul tocat.
Le lași până se înmoaie, apoi le scurgi și le zdrobești cu zdrobitorul de la cartofii piure.
Te-ar mai putea interesa: De ce provoacă fasolea gaze intestinale. Care sunt cele mai „periculoase“ soiuri, cum putem reduce flatulenţa
Torni din supa în care au fiert până obții o consistență cremoasă, dar nu foarte lichidă, și condimentezi cu sare, după gust. Zdrobești cățeii de usturoi și-i amesteci cu fasolea bătută.
Între timp, încingi uleiul și călești cepele rămase tocate până se înmoaie și se rumenesc pe margini. Pui ceapa rumenită peste fasole, înainte să o servești.
FOTO: Shutterstock