Deliciu pentru weekend: tort cu fructe şi cremă de brânză

9 martie 2024   Rețete

Acest tort este un desert atrăgător şi aromat, modalitatea clasică de a marca ocaziile speciale, cum sunt zilele de naştere. Este posibil să-ţi ia câteva ore prepararea lui, dar când îl vei servi, toată lumea va știi că este petrecere.

Ca la oricare alt tort, şi la acesta ai putea să pregăteşti din timp elementele care îl alcătuiesc dacă nu ai timp în ziua în care doreşti să-l serveşti. Pentru a avea straturi egale de blat, poţi măsura înainte de feliere sau ai putea prepara separat feliile. Împarţi compoziţia de blat în patru, le cântăreşti, apoi le introduci în cuptor, pe rând, reducând timpul de coacere şi aplicând testul scobitorii. Ai grijă să acoperi cu hârtie de copt sau să ungi şi lateralele tăvii, pentru a nu se prinde.

Dacă blatul are o ridicătură, foloseşte un cuțit de pâine lung și zimțat pentru a o tăia ca să obţii felii plate. Ceea ce rămâne poat fi folosit pentru a decora exteriorul tortului cu firimituri.

Ingrediente pentru 12 porţii

150 g zahăr

150 g unt

2 ouă

30 ml ulei

2 linguri oţet

2 linguriţe gel colorant alimentar roşu

200 ml iaurt de băut

200 g făină

1 linguriţă bicarbonat

1 lingură cacao

1 linguriţă praf de copt

1 vârf de cuţit sare

Te-ar mai putea interesa: Tort tiramisu, desertul cu care nu ai cum să dai greş

Pentru umplutură:

500 g cremă de brânză

250 gr zahăr pudră

50 g unt

Pentru decor:

3-4 căpşuni

50 g afine

mentă proaspătă

Mod de preparare

Combini zahărul cu untul, apoi cu ouăle. Amesteci, separat, uleiul cu oţetul şi colorantul alimentar, apoi le adaugi peste compoziţia de unt şi omogenizezi.

Încorporezi iaurtul, făina amestecată cu bicarbonatul, cacaua, praful de copt şi sarea. Pui totul într-o tavă rotundă, tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru trei sferturi de oră.

Vezi şi: Desert fără coacere. Tort cu căpşuni şi mascarpone

Pentru umplutură, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră şi untul. Laşi umplutura la frigider până la răcirea blatului. Tai blatul în patru felii.

Aşezi o felie pe platou şi o acoperi cu cremă, cu ajutorul unui poş. Procedezi asemănător cu celelalte felii. Ornezi cu căpşuni tăiate pe jumătate, afine şi mentă.

FOTO: Shutterstock

Mai multe