Desert fără coacere. Tort cu căpşuni şi mascarpone
Combină două deserturi clasice de vară în acest cheesecake fără coacere, acoperit cu un sos dulce de căpșuni proaspete, ideal pentru ieşirile în aer liber.
Acesta este un desert tradiţional american cu ajutorul căruia vei face familiei și prietenilor o impresie deosebită. Rețetele de tip cheesecake cu căpșuni pot fi făcute în diferite moduri, deoarece rețetele variază de la o regiune la alta și de la o familie la alta. Există multe varietăți de cheesecake cu căpșuni, la care se adaugă ciocolată, lămâie, ananas sau banane.
Ce ai nevoie pentru opt porţii
Pentru blat:
450 g biscuiţi cu cacao
150 g unt
Pentru umplutură:
300 g cremă de brânză
300 g mascarpone
150 g zahăr pudră
400 g frişcă
100 ml lapte
300 g căpşuni
Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat
Cum să faci tortul cu căpşuni şi mascarpone
Topeşti untul şi-l combini cu biscuiţii mărunţiţi. Transferi totul într-o tavă rotundă, cu laturile detaşabile. Presezi puţin pentru a întinde blatul de biscuiţi şi introduci tava în frigider pentru una – două ore.
Amesteci crema de brânză cu mascarpone şi zahărul pudră. Încorporezi frişca bătută şi laptele. Păstrezi câteva căpşuni pentru decor, iar pe celelalte le înjumătăţeşti. Ungi marginile formei cu puţin ulei şi aşezi cu grijă căpşunile, cu miezul spre formă.
Vezi şi: Cheesecake cu zmeură fără coacere. Încearcă reţeta când n-ai timp de pierdut în bucătărie
Torni umplutura în mijlocul tăvii şi nivelezi. Tai căpşunile în jumătate şi le aşezi cu miezul în sus peste umplutură. Zdrobeşti altele, păstrând zeama lor pe care o torni uşor peste tort. Dai tava la frigider, peste noapte. La servire, dai deoparte laturile formei şi decorezi cu căpşuni întregi.
FOTO: Shuttrestock