Răsfăţ în prag de primăvară. Tort de ciocolată cu afine şi căpşuni

Cine poate rezista unui desert cu ciocolată şi fructe? Această reţetă le are pe ambele şi te va suprinde prin simplitate.

image

Acest preparat dulce este aromat şi uşor de făcut. Te va duce du gândul la vară, datorită fructelor folosite pentru ornare: afine şi căpşuni. Ştiai că aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi care susţin sistemul circulator şi previn îmbătrânirea prematură a pielii caută, de multe ori, de stresul cronic. Fructele de pădure conţin cea mai mare cantitate de acid elagic, o substanţă care ajută la eliminarea toxinelor din organism, reglând în acelaşi timp şi nivelul colesterolului.

Printre vitaminele pe care ţi le poţi lua din aceste fructe se numără A, C, E, care întăresc sistemul imunitar şi-l ajută să lupte cu infecţiile. Dintre acestea, afinele au un conţinut redus de carbohidraţi, ceea ce le face ideale pentru diabetici. Numite şi „insulina verde“, acestea nu cresc mult nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, consumul de afine ţine la distanţă complicaţiile care pot apărea din cauza diabetului.

Ingrediente pentru 12 porţii

200 g făină

70 g cacao

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă praf de copt

½ linguriţă oţet

½ linguriţă sare

120 ml ulei

340 g zahăr

2 ouă

200 ml suc de fructe, la alegere

Pentru glazură:

200 g unt

280 g ciocolată neagră

2 linguri miere

250 g frişcă

căpşuni, pentru decor

afine, pentru ornat

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu ciocolată şi cafea. Desertul care îţi dă energie în zilele mai grele

Mod de preparare

Amesteci făina cu cacaua, bicarbonatul de sodiu, sarea şi praful de copt stins cu oţet. Separat, omogenizezi uleiul, zahărul și ouăle. Înglobezi alternativ sucul de fructe și amestecul de făină. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă de 20 cm, tapetată, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit.

Vezi şi: Reţetă în paşi. Tort de ciocolată cu frişcă 

Pentru glazură, topeşti pe baie de aburi untul, ciocolata ruptă în bucăţi și mierea, amestecând continuu. După ce s-au topit, le laşi la răcorit înainte de a îngloba frişca.

Acoperi blatul cu glazura şi dai tortul la rece câteva ore sau peste noapte. La servire, ornezi cu afine, căpşuni tăiate în jumătate şi mentă.

FOTO: Shutterstock



Recente

clickpentrufemei ro varianta2 (1) jpg
Cum transformi mireasma casei tale Descopera beneficiile unui difuzor de uleiuri esentiale jpg
dupa epilare 1575985111 jpg
Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg
Inghetata cu fistic si menta  Sursa foto shutterstock 397587961 jpg
pexels mlkbnl 10212593 (1) jpg
Chitelute de broccoli la cuptor  Sursa foto shutterstock 396427753 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Inghetata cu alune de padure  Surse foto shutterstock 1253090095 jpg
466a83b2 3cd2 7b2f f775 889692ba23bb jpg
imagine Melanom Romania jpg
Tacos de barbacoa  Sursa foto shutterstock 1811385358 jpg