Răsfăţ în prag de primăvară. Tort de ciocolată cu afine şi căpşuni

Cine poate rezista unui desert cu ciocolată şi fructe? Această reţetă le are pe ambele şi te va suprinde prin simplitate.

image

Acest preparat dulce este aromat şi uşor de făcut. Te va duce du gândul la vară, datorită fructelor folosite pentru ornare: afine şi căpşuni. Ştiai că aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi care susţin sistemul circulator şi previn îmbătrânirea prematură a pielii caută, de multe ori, de stresul cronic. Fructele de pădure conţin cea mai mare cantitate de acid elagic, o substanţă care ajută la eliminarea toxinelor din organism, reglând în acelaşi timp şi nivelul colesterolului.

Printre vitaminele pe care ţi le poţi lua din aceste fructe se numără A, C, E, care întăresc sistemul imunitar şi-l ajută să lupte cu infecţiile. Dintre acestea, afinele au un conţinut redus de carbohidraţi, ceea ce le face ideale pentru diabetici. Numite şi „insulina verde“, acestea nu cresc mult nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, consumul de afine ţine la distanţă complicaţiile care pot apărea din cauza diabetului.

Ingrediente pentru 12 porţii

200 g făină

70 g cacao

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă praf de copt

½ linguriţă oţet

½ linguriţă sare

120 ml ulei

340 g zahăr

2 ouă

200 ml suc de fructe, la alegere

Pentru glazură:

200 g unt

280 g ciocolată neagră

2 linguri miere

250 g frişcă

căpşuni, pentru decor

afine, pentru ornat

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu ciocolată şi cafea. Desertul care îţi dă energie în zilele mai grele

Mod de preparare

Amesteci făina cu cacaua, bicarbonatul de sodiu, sarea şi praful de copt stins cu oţet. Separat, omogenizezi uleiul, zahărul și ouăle. Înglobezi alternativ sucul de fructe și amestecul de făină. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă de 20 cm, tapetată, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit.

Vezi şi: Reţetă în paşi. Tort de ciocolată cu frişcă 

Pentru glazură, topeşti pe baie de aburi untul, ciocolata ruptă în bucăţi și mierea, amestecând continuu. După ce s-au topit, le laşi la răcorit înainte de a îngloba frişca.

Acoperi blatul cu glazura şi dai tortul la rece câteva ore sau peste noapte. La servire, ornezi cu afine, căpşuni tăiate în jumătate şi mentă.

FOTO: Shutterstock