Desert pentru începători. Tort de morcovi şi alune de pădure cu anason

Îţi va plăcea această rețetă de tort cu morcovi condimentat. Este o rețetă grozavă atât pentru începători în bucătărie, cât și pentru cei experimentați.

image

Pe lângă conţinutul mare de fibre şi antioxidanţi, morcovii reprezintă o importantă sursă de vitamine pentru tine: vitamina A, C, B, potasiu, fier. Cercetătorii au descoperit faptul că, aceste legume sunt eficiente în prevenirea unui posibil atac de cord. Morcovul este o legumă care conţine multe fibre. Acestea ajută la reglarea tranzitului intestinal şi la o mai bună digestie. Stimulează secreţia sucului gastric şi peristaltismul. Încearcă să profiţi de aceste beneficii importante pentru organismul tău şi adaugă morcovii în mâncăruri, salate, dar şi în deserturi!

Îţi propunem acest desert cu morcovi pentru a avea parte de toate proprietăţile sale benefice. Combinația de morcovi proaspeți raşi, condimente, alune de pădure, ouă și cantităţile potrivite de zahăr şi ulei creează o prăjitură incredibil de umedă, plină de aromă. Textura prăjiturii este moale și fragedă, dar este ușor de feliat și servit. Tortul rămâne umed și delicios timp de câteva zile, făcându-l un desert grozav de pregătit pentru evenimente sau un răsfăț de lungă durată pentru familia ta.

Ingrediente pentru 12 porţii

700 g de morcovi

150 g zahăr

4 ouă

120 g ulei

esenţă de vanilie

1 vârf de cuţit anason măcinat

360 g făină

1 ½ bicarbonat de sodiu

1 linguriţă sare

120 g alune de pădure

200 g cremă de brânză

200 g zahăr pudră

anason stelat, pentru decor

alune de pădure mărunţite, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Brioşe cu morcovi

Cum să faci tort cu morcovi

Razi morcovii şi mărunţeşti alunele de pădure. Amesteci morcovii cu un sfert din cantitatea de zahăr. Separat, combini ouăle cu restul de zahăr, uleiul, anasonul măcinat şi esenţa de vanilie.

După ce omogenizezi făina cu sarea, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu, le încorporezi treptat în amestecul de ouă. La final, înglobezi morcovii şi alunele de pădure.

Treci totul într-o tavă rotundă, tapetată, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru o oră. După răcire, îl tai în jumătate.

Vezi şi: Tartă cu alune de pădure

Pentru cremă, amesteci brânza cu zahărul pudră. Întinzi crema între feliile de blat şi îmbraci tortul cu ea. Ornezi cu alune de păduse mărunţite şi anason.

FOTO: shutterstock