Desert de post. Fursecuri fragede, cu gem
Oricând ai musafiri care te surprind sau când vrei să ai gustări de casă gata pregătite pentru copii, fursecurile cu gem te pot scoate din impas. În cele ce urmează, găseşti o reţetă de fursecuri potrivite şi pentru zilele de post!
Deserturile de post pot fi foarte delicioase. Fursecurile cu gem sunt fragede şi simplu de făcut. Dacă adaugi puţin gem în mijlocul fiecărui fursec, vei avea surpriza de a descoperi un preparat dulce foarte bun. Cum se fac foarte uşor, aceste fursecuri sunt potrivite pentru după-amiezele din timpul săptămânii, când nu ai mult timp pentru gătit. Vor fi o surpriză pentru toţi ai casei imediat ce aroma lor va inunda casa voastră!
Ingrediente pentru două tăvi
200 g margarină vegetală
½ banană
200 g zahăr
1 fiolă esenţă vanilie
1 vârf cuţit sare
1 linguriţă praf de copt
500 g făină
gem, la alegere
Te-ar mai putea interesa: Biscuiţi şpriţaţi cu gem, perfecţi la ceai sau la cafea
Cum să faci fursecuri cu gem
Freci margarina vegetală cu zahărul, banana pisată, sarea, esenţa de vanilie şi praful de copt. Înglobezi făina. Laşi compoziţia la rece 30 de minute.
Formezi fursecuri rotunde în tava tapetată cu ajutorul unui poş. Faci loc în mijlocul fiecăreia pentru a pune gem la final.
Vezi şi: Biscuiţi de casă cu nucă de cocos
Introduci tava în cuptorul încălzit şi laşi fursecurile la copt 25 de minute. După un sfert de oră, întorci tava, iar după răcire, le ornezi cu gem.
FOTO: Shutterstock