Biscuiţi şpriţaţi cu gem, perfecţi la ceai sau la cafea

Aceşti biscuiţi de tip sandviş, cu gem, sunt crocanţi şi dulci. Zahărul pudră le conferă o notă specială de iarnă, ceea ce face din ei deliciul perfect pentru zilele în care aştepţi puţină zăpadă.

image

Îndrăgosteşte-te de aceşti biscuiţi cu unt și vanilie, un deliciu dulce şi aspectuos. Făcuţi cu unt, ou, zahăr și făină, sunt simpli şi de efect. Gemul este ingredientul care le oferă aspectul incredibil. Deoarece lista de ingrediente pentru aceşti biscuiţi este scurtă, este important să foloseşti ingrediente de calitate, cum ar fi un unt nesărat şi un gem de zmeură preparat în casă.

Nu-i coace excesiv!

Va trebui să fii cu ochii pe ei pentru a te asigura că nu devin maronii. În acest fel, rămân moi şi au un aspect plăcut. Totul este să-i scoți din cuptor când sunt ușor aurii. Dacă se coc prea mult nu vor avea textura potrivită şi vor fi prea uscaţi, apoi se vor întări foarte mult.

Ingrediente pentru două tăvi de biscuiţi

500 g făină 

200 g unt moale 

1 ou 

200 g zahăr 

1 plic zahăr vanilat 

1 vârf cuţit sare 

1 linguriţă praf de copt 

gem, la alegere 

zahăr pudră 

Te-ar mai putea interesa: Cei mai delicioşi biscuiţi pentru cafea. Încearcă reţeta gata în 30 de minute

Mod de preparare

Freci untul cu zahărul, oul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt, cu ajutorul unei furculiţe. Înglobezi făina tot cu furculiţa. Laşi compoziţia la frigider o jumătate de oră.

Cu ajutorul unui poş sau a unui dispenser manual pentru fursecuri şi biscuiţi, formezi biscuiţi rotunzi în tava tapetată.

Vezi şi: Biscuiţi cu scorţişoară

Introduci tava în cuptorul preâncălzit, pentru aproximativ 25 de minute. După primul sfert de oră, întorci tava.

După răcirea biscuiţilor, îi lipeşti doi câte doi cu gem şi-i pudrezi cu zahăr.

FOTO: Shutterstock