Palmieri dulci pentru micul-dejun. O reţetă rapidă, simplă, cu care nu dai greş
În puţin peste o jumătate de oră te poţi bucura de nişte biscuiţi crocanţi care se potrivesc de minune la cafea sau la ceaiul de dimineaţă, dar şi la gustările de peste zi. Îţi arătăm cum să prepari rapid palmieri dulci!
Palmierii dulci sunt biscuiţi clasici franţuzeşti, crocanţi. Reţeta presupune realizarea unui aluat foitaj care se topeşte în gură și un amestec de zahăr și sare. Opţional, poţi presăra aluatul cu scorţişoară, cacao, nucă sau alune măcinate. De asemenea, îl poţi unge cu gem, cu cremă de ciocolată, după preferinţă ori îi glazurezi cu ciocolată topită pe baie de aburi şi-i ornezi cu nuci, seminţe, fulgi de nucă de cocos, bomboane de decor, colorate.
Ingrediente pentru o tavă de palmieri dulci
150 g unt
150 g zahăr pudră
2 ouă
2 gălbenuşuri
3 linguri smântână
½ kg făină
1 plic praf de copt
1 vârf de cuţit sare
zahăr tos, pentru decor
Vezi şi: Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!
Cum să faci palmieri dulci
Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle, unul câte unul şi amesteci bine. Înglobezi smântâna, făina, praful de copt şi sare.
Întinzi aluatul în foaie dreptunghiulară, potrivită ca grosime şi o rulezi aducând spre mijloc fiecare latură mare a dreptungiului.
Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu biscuiţi de cacao. Desert fără coacere
Tai aluatul în felii pe care le pui la copt într-o tavă tapetată. După coacere, cât sunt calzi, îi treci prin zahăr tos.
FOTO: Shutterstock