Ruladă cu gem de căpşuni. Bonus: sfaturi să obţii un desert elegant şi pufos

Acesta este un desert clasic, care îţi aduce un sentiment plăcut de nostalgie. Este atât de simplu de făcum și perfect pentru copii!   

image

Pentru a obţine cele mai bune rezultate când faci ruladă cu gem de căpşuni, ai grijă să înglobezi ușor făina în amestecul de ouă. Astfel, pandișpanul va fi mai pufos. Este necesar să nu coci exagerat de mult blatul pentru a nu se crăpa în timp ce-l rulezi. Rulează blatul cât este încă fierbinte. Astfel, umplutura nu va curge. Pregăteşte un prosop umed, apoi pune deasupra o foaie de hârtie de copt, pudrată cu zahăr pudră. Folosirea acestei metode va preveni lipirea prăjiturii pe prosop. Răceşte blatul la temperatura camerei înainte de a întinde gemul de căpșuni. Acest lucru va ajuta rulada să-și mențină forma frumoasă și o va împiedica să se deschidă. După rulare, lasă desertul un sfert sau o jumătate de oră înainte de servire pentru a obține o formă frumoasă.

Ingrediente pentru şase porţii

4 ouă 

1 plic zahăr vanilat 

125 g zahăr   

1 praf de sare 

125 g făină  

zahăr pudră 

250 g gem de căpşuni 

Te-ar mai putea interesa: Ruladă fără coacere, cu patru ingrediente! E gata în 15 minute

Cum să faci ruladă cu gem de căpşuni

Mixezi circa zece minute ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilat şi sare. La final, obţii un amestec spumos. Cerni făina şi o încorporezi treptat. Transferi totul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, nivelezi şi introduci tava în coptorul preîncălzit pentru circa zece minute.

După coacere, cât este cald, îl răstorni pe masa de lucru. Dezlipeşti hârtia pe care a stat în tavă, presari zahăr pudră şi rulezi cu grijă.

Vezi şi: Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Îl laşi la răcit o jumătate de oră. După aceea, derulezi blatul, îl ungi cu gemul de căpşuni şi rulezi din nou, nu foarte strâns.

Înfăşori rulada în folie alimentară şi o ţii la frigider două - trei ore înainte de a o servi pudrată cu zahăr şi ornată cu căpşuni proaspete. 

FOTO: Shutterstock