Desert uşor. Fursecuri cu gem de caise
Fie la mic-dejun, fie la gustările de peste zi, fursecurile cu gem de caise şi nucă sunt fragede şi uşor de făcut.
Îi este dor de gustul verii trecute? Deschide un borcan cu gem de caise şi prepară fursecuri delicioase cu acesta! Îţi arătăm cum să le pregăteşti uşor pentru cei dragi! Imediat ce obţii aluatul, nu uita să-l laşi la frigider. Este important să nu sari peste această etapă, pentru a avea, la final, fursecuri fragede, aşa cum numai bunica le făcea!
Ingrediente:
200 g unt moale
200 g zahăr
1 ou
1 vârf cuţit sare
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă praf de copt
zeama de la un sfert de lămâie
500 g făină
1 borcan gem de caise
50 g nucă măcinată
zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa: Fursecuri perfecte pentru cafeaua de dimineaţă!
Mod de preparare
Freci untul cu zahărul, cu ajutorul unei furculiţe. Adaugi oul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Înglobezi făina tot cu furculiţa.
Laşi compoziţia de fursecuri la frigider o jumătate de oră, pentru a nu se lăsa foarte mult în timpul coacerii.
Cu ajutorul unui poş sau a unui dispenser manual pentru fursecuri şi biscuiţi, formezi biscuiţi rotunzi în tava tapetată.
Vezi şi: Pont pentru un desert deosebit: fursecuri din năut cu ciocolată
În mijlocul fiecăreia pui câte o jumătate de linguriţă de gem de caise şi presari puţină nucă măcinată.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute. După primul sfert de oră, întorci tava. Procedezi asemănător cu aluatul rămas.
FOTO: Shutterstock