Fursecuri fragede. Sunt perfecte pentru cafeaua de dimineaţă!

La micul-dejun sau la gustare, fursecurile fragede se potrivesc de minune la o cană cu ceai sau cafea.

image

Fursecurile de casă au un gust greu de egalat de cele din comerţ. Preparate din ingrediente simple pe care le ai la îndemână în bucătărie, aceste gustări dulci şi fragede îi vor cuceri pe toţi ai casei, dar şi pe oaspeţii care îţi trec pragul pentru o discuţie la o cafea.

În cazul în care îţi doreşti să prepari o variantă de post a acestor fursecuri, foloseşte lapte vegetal sau apă. Pe de altă parte, dacă vrei ca aluatul să fie mai bogat şi nu ţii o dietă vegană sau post, înlocuieşte jumătatea de banană cu un ou pe care îl baţi cu zahărul, urmând să înglobezi în amestec restul de ingrediente, conform reţetei de mai jos.

Ingrediente:

½ banană

100 g zahăr

esenţă de rom

1 vârf linguriţă sare

coaja de la un sfert de lămâie bio

75 ml ulei

50 ml lapte

300 g făină

½ linguriţă praf de copt

50 g seminţe de susan, opţional

Te-ar mai putea interesa: Fursecuri cu susan din 7 ingrediente simple

Cum să faci fursecuri fragede

Pisezi banana şi o amesteci cu zahărul. Înglobezi, pe rând, amestecând continuu, esenţa de rom, sarea, coaja de lămâie, uleiul. După aceea, adaugi laptele vegetal şi făina combinată cu praful de copt.

Odată omogenizat aluatul, îl rulezi de forma unui şnur pe care-l tai în bucăţi potivit de lungi. Tapetezi o tavă şi treci biscuiţii în aceasta. Introduci tava în cuptor, pentru aproximativ 20 de minute.

Vezi şi: 5 idei de fursecuri de casă

După un sfert de oră, presari zahăr granulat. Procedezi la fel cu bucăţile de aluat rămase necoapte.

FOTO: Shutterstock