Biscuiţi cu ovăz şi merişoare uscate. Vezi cum te ajută să slăbeşti!

Luaţi la micul-dejun sau la prima gustare a zilei, aceşti biscuiţi cu ovăz şi merişoare te ţin departe de tentaţiile culinare nesănătoase când îţi doreşti să slăbeşti. Îţi oferim reţeta în cele ce urmează!

image

Ştiai că fulgii de ovăz pe care îi foloseşti la prepararea biscuiţilor din reţeta de mai jos sunt o sursă excelentă de fibre insolubile cu efect pozitiv asupra tranzitului intestinal, care induc mai repede senzaţia de saţietate. De aici, eficienţa fulgilor de ovăz în curele de slăbire. Consumul acestora, inclusiv sub formă de biscuiţi trebuie să fie însoţit de lichide. Fibrele solubile scad colesterolul şi secreţia de insulină. Tot ovăzul furnizează organismului şi fibre solubile, cu rol în scăderea colesterolului, deci şi a incidenţei afecţiunilor coronariene. Fibrele solubile au şi o absorbţie lentă, ceea ce duce la reglarea glicemiei.

Şi merişoarele din această reţetă de biscuiţi te ajută să slăbeşti. Şi în compoziţia lor se găsesc fibre care ajută organismul să menţină senzaţia de saţietate mai mult timp. În plus, merişoarele sunt sărace în calorii şi au un rol important în reducerea depozitelor de grăsime din corp. Datorită antioxidanţilor, vitaminelor B3, B5 şi C, pe care ţi le oferă, încetinesc semnele îmbătrânirii. Acestea previn deteriorarea celulelor corpului şi luptă împotriva radicalilor liberi care duc la apariţia ridurilor şi a petelor pigmentare.

Ingrediente pentru 20 de bucăţi

120 g făină

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

½ linguriţă praf de copt

½ linguriţă sare

½ linguriţă scorţişoară

100 g unt, topit

150 zahăr brun

1 ou

1 gălbenuş

2 linguriţe esenţă de vanilie

120 g fulgi de ovăz

100 g merişoare uscate

75 g nuci tocate

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu iaurt şi tărâţe de ovăz. Slăbeşti câteva kilograme bune fără să te înfometezi

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul și tapetezi două tăvi dreptunghiulare cu hârtie de copt.

Combini făina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și scorțișoara. Separat, amesteci untul topit cu zahărul brun, oul, gălbenușul și esenţa de vanilie, amestecând energic. Amesteci ingredientele umede cu cele uscate. Încorporezi fulgii de ovăz, nucile şi merişoarele, păstrând câteva pentru ornat. Amesteci cu mişcări uşoare.

Împarți aluatul în 20 de bile de mărimea unei linguri. Le aplatizezi cu palmele unse cu puţin ulei şi le aşezi în tăvile pregătite.

Vezi şi: Batoane cu prune şi cereale

Coci biscuiţii până capătă un aspect auriu, aproximativ zece minute. Pe la mijlocul coacerii, mai poţi pune câteva merişoare, pentru decor.

FOTO: Shutterstock



Recente

Refacerea musculară   un aspect la fel de important precum timpul petrecut în sala de fitness jpg
shutterstock 2404193037 jpg
shutterstock 2109844580 jpg
Paste cu legume  Sursa foto shutterstock 785621569 jpg
Rutina care iti da energie dimineata  Sursa foto shutterstock 2441063731 jpg
shutterstock 1056238637 jpg
titlu Cum poți stimula creativitatea 5 colecții LEGO pe care trebuie să le încerci jpg
Aventura construcțiilor cum să motivezi copiii să construiască structuri complexe jpg
Baclava cu nuca  Sursa foto shutterstock 2118779735 jpg
Ceai kukicha  Sursa foto shutterstock 617348237 jpg
shutterstock 192151103 jpg
shutterstock 2370460203 jpg
cutii pentru mancare din carton snick ambalaje png
Budinca de vinete  Sursa foto shutterstock 2341870587 jpg
Dirty coffee  Sursa foto shutterstock 2156457691 jpg
ClickPentruFemei (1) (2) jpg
Rulouri cu rahat  Sursa foto shutterstock 1273105303 jpg
femeie imbracata in negru jpg
431c0c67 8ffc 26bd 966c 4e0b1331dcf7 jpg