Desert pentru începători. Salam de biscuiţi cu rahat şi banane

Cauţi o reţetă de desert uşor de preparat? Fii sigur că nu dai greş cu acest salam de biscuiţi care conţine şi banane.

image

Unul dintre deserturile copilăriei noastre, salamul de biscuiţi poate fi un desert sau o gustare pe gustul celor dragi. Îţi arătăm cum să-l faci cu uşurinţă! Pentru a-i da o aroma deosebită, pe lângă rahat cu mentă şi esenţă de rom, nelipsită din reţeta clasică, poţi pune şi banane. Este important să păstrezi acest desert la rece până la servire, pentru a fi uşor de porţionat. Ingredientele din lista de mai jos sunt de ajuns pentru două salamuri dulci, cu biscuiţi.

Ingrediente:

1 kg biscuiţi

200 g rahat cu mentă

1 l lapte

200 g unt

240 g zahăr

12 linguri cacao

2 esenţe de rom

2-3 banane

fulgi de nucă de cocos

Te-ar mai putea interesa: Cornuleţe cu rahat

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi tai rahatul bucăţele. Pui pe foc laptele, untul, zahărul, cacaua, amestecând continuu până la topirea zahărului. Torni amestecul peste biscuiţi şi rahat, adaugi esenţa de rom şi amesteci uşor.

Întinzi o bucată de folie alimentară pe care torni jumătate din amestecul cu rahat. Nivelezi şi aşezi pe lungime, la mijloc, banana curăţată de coajă.

Vezi şi: Desert fără coacere. Tort cu biscuiţi şi caramel

Rulezi cu grijă şi formezi un salam pe care îl înfăşori în folie alimentară şi-l pui la frigider, peste noapte.

Procedezi asemănător cu jumătatea de compoziţie rămasă. Înainte de servire, după ce îndepărtezi folia, treci salamurile prin fulgi de nucă de cocos.

FOTO: Shutterstock