Gustarea perfectă în zilele caniculare: humus, reţeta rapidă
Slab în grăsimi, dar bogat în fibre, proteine şi grăsimi saturate, sănătoase, humusul este o variantă de gustare perfectă în zilele caniculare.
Boabele de năut din care este preparat humusul au un conţinut mare de magneziu, fier, potasiu, proteine, care dau energie şi pot avea efect afrodiziac. Humusul prelungeşte şi senzaţia de saţietate.
Pentru a-l prepara, humusul nu necesită prea mult timp sau efort. Dacă foloseşti năut gata fiert, la conservă, nu vei avea nevoie nici de preparare termică, deci humusul este cea mai bună alegere pentru gustările din zilele caniculare.
Ingrediente de care ai nevoie pentru a face humus
330 g năut din conservă , fiert
100 g pastă de tahini
125 ml suc de lămâie
1 cățel de usturoi
5 g bicarbonat de sodiu
30 ml ulei de măsline
boia de ardei
Te-ar mai putea interesa: Mâncare libaneză cu vinete şi năut
Cum să faci humus rapid
Pui pasta de tahini și sucul de lămâie în blender și mixezi până când obții consistența unui sos. Adaugi năutul, usturoiul și sare, după gust.
Vezi și: 5 beneficii ale consumului de humus
Blendezi până hummusul are o consistență cremoasă. La final, torni uleiul de măsline și presari boia de ardei, dulce sau iute, după gust.
FOTO: Shutterstock