Cum faci cele mai bune chifteluţe vegetariene
De multe ori ne dorim să mâncăm ceva uşor, dar este greu să renunţăm la prăjeli. O alternativă mai sănătoasă la chifteluţele ”grele” din carne tocată sunt cele din pastă de năut. Se prepară uşor, sunt săţioase, iar cel mai important- nu-ţi lasă senzaţia de plenitudine.
3 cartofi fierţi în coajă, 200 g năut din conservă, 1 ceapă, 2 căţei usturoi, 1 lingură mărar tocat, seminţe de susan, 2 linguri făină, 1 lingură pătrunjel tocat, ulei pentru prăjit, sare, piper
Descojeşte cartofii şi pasează-i bine, ca pentru piure. Scurge năutul, pune-l în blender şi mixează până obţii o pastă fină. Amestecă cele două ingrediente şi adaugă ceapa şi usturoiul date prin răzătoarea mică. Pune sare şi piper, după gust, mărarul şi pătrunjelul, presară făina şi omogenizează compoziţia. Cu mâinile umede, formează chifteluţe, aplatizează-le uşor şi dă-le prin seminţe de susan. Prăjeşte-le în ulei încins până sunt aurii. Scoate-le pe şervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Serveşte-le cu un sos picant.
Sursă foto: Shutterstock