Mâncare libaneză cu vinete şi năut
Este sezonul vinetelor, aşa că îţi propunem o reţetă libaneză din aceste legume minunate. Pe cât de simplă, pe atât de delicioasă! Iată cum pregăteşti o tocăniţă cu vinete şi năut.
Ingrediente
Pentru a pregăti această mâncărică de vinete cu năut ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- o ceapă
- câţiva căţei de usturoi
- 2 vinete
- o mână de pătrunjel
- un pumn de boabe de năut (fierte)
- sare şi piper
- două roşii tocate
Mod de preparare
Începe prin a felia vinetele şi a le pune la rumenit în tigaia grill, într-o lingură de ulei. Trebuie ca vinetele să se rumenească frumos, de parcă ar fi făcute la un grătar cu cărbuni, deci nu puneţi prea mult ulei.
Apoi se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se adaugă totul peste vinete. Când ceapa devine sticloasă, se adăuga cele două roşii tocate mărunt.
Dacă doriţi mai mult sos atunci puteţi adăuga şi o ceaşcă sau două de apă. Spre final, puneţi peste amestecul din tigaie şi boabele fierte de năut. Se asesonează cu sare şi piper după gust, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi asta e tot! Mâncarea este gata, numai bună pentru a fi servită la prânz sau la cină
Această reţetă merge de minune servită fie cu pâine, fie cu o garnitură de orez basmati fiert. Poftă bună!
Dacă eşti un mare fan al vinetelor, încearcă şi aceste reţete:
Crochete de vinete cu sos de roşii
Vinete pane, cel mai bun aperitiv
Cea mai simplă lasagna cu vinete. Reţeta lui Jamie Oliver
Sursă: a1.ro / Foto: caietulcuretete.com