Kebab pe grătar. Cum să-l prepari rapid

8 august 2024   Rețete

Nu este nevoie să cumperi kebab, dacă îl poţi face în propria bucătărie. Îţi arătăm cum să prepari unul delicios, alături de care poţi pune o garnitură de cartofi, cuşcuş sau sos de iaurt.

Secretul mâncării turceşti îl reprezintă condimentele folosite şi modul de marinare a cărnii. Un simplu pui preparat la grill se poate transforma într-o mâncare care te poartă într-o adevărată călătorie culinară. Conform Britannica, kebabul este un fel de mâncare de origine din Orientul Mijlociu sau din Asia Centrală care combină bucăți mici de carne de miel sau vită cu legume puse pe o frigăruie și făcute la grătar.

Denumirea kebab provine dintr-un termen persan care a trecut în ​​arabă (kabāb) și în turcă (kebap). Carnea de kebab este de obicei tăiată cubuleţe sau kafta, tocată şi făcută sub formă de chiftele, în amestec cu nuci şi condimente. Carnea este de obicei marinată în ulei de măsline și suc de lămâie, cu diferite condimente, usturoi, ardei iute, boia de ardei afumată. Legumele folosite de obicei sunt vinete, roșii, cartofi și ceapă.

Ingrediente pentru două porţii

Pentru kebab:

500 g amestec carne tocată vită și porc

30 ml ulei

1 ceapă albă

mentă uscată

paprika

chimen

sare

piper

Pentru sos:

150 g iaurt grecesc

1 cățel de usturoi

20 ml ulei de măsline

coajă de lămâie

Te-ar mai putea interesa: Frigărui asortate, pe gustul tuturor. Caniculă sau nu, încinge grătarul!

Mod de preparare

Cureți ceapa și o razi, apoi o amesteci cu uleiul, carnea și condimentezi cu paprika, mentă, chimen, sare și piper, după gust.

Formezi kebabul cu mâna umedă și-l înfigi pe bețe de frigărui. Îl așezi pe grătar și-l rumenești pe toate părțile.

Vezi și: Pont pentru o masă rapidă. Ciocănele de pui condimentate

Pentru sos, combini iaurtul cu uleiul de măsline, cățelul de usturoi pisat și coajă de lămâie, după gust. Servești kebabul cu sos de iaurt.

FOTO: Shutterstock

Mai multe