Idee pentru grătar: cotlet de vițel cu sos verde

Du grătarul la un nivel superior cu această rețetă de cotlet de viţel cu sos. Pe lângă aromele deosebite, acest preparat îţi aduce un plus de fier, un mineral esenţial pentru întregul corp.

image

Fierul este unul dintre cele mai importante minerale din corpul nostru. Fără el, dezvoltarea organismului ar avea probleme și ar putea apărea o mulțime de alte probleme de sănătate. Corpul foloseşte fierul pentru a produce hemoglobină, o proteină din celulele roşii ale sângelui care transportă oxigenul de la plămâni în tot organismul.

Carenţa de fier este o afecțiune comună care afectează aproape două miliarde de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, cu ajutorul medicinii moderne și a unei diete bogate în fier care include o cantitate moderată de carne roșie precum friptura de vită, majoritatea oamenilor își pot menține nivelul de fier sub control.

Chiar dacă anumite legume și fructe de mare conţin fier, fierul din carnea roşie aduce o moleculă de hem de care organismul are nevoie. O singură porţie ar putea acoperi necesarul zilnic de fier. Așadar, încinge grătarul şi prepară un cotlet de viţel după reţeta de mai jos!

Ingrediente necesare pentru patru porţii

Pentru grătar: 

1 kg cotlet de vițel cu os 

40 ml ulei 

2 căței de usturoi 

sare 

piper 

Pentru sosul verde: 

4 căței de usturoi 

2 cepe verzi 

50 g coriandru proaspăt 

50 g pătrunjel proaspăt 

50 ml oțet din vin alb 

oregano 

sare 

piper 

chilli 

70 ml ulei de măsline 

Vezi și: Frigărui asortate, pe gustul tuturor

Mod de preparare 

Pentru grătar, combini uleiul cu cățeii de usturoi pisați, sare și piper, după gust.

Tai carnea bucăți și o ungi cu această marinadă, apoi o lași 30 de minute să se aromeze.

O așezi pe grătarul bine încins și o lași aproximativ opt minute pe o parte, apoi o întorci și o lași până furculița pătrunde cu ușurință în carne.

Te-ar mai putea interesa: Trucuri pentru prepararea cărnii. Nu vei mai greşi niciodată când pregăteşti friptura

Pentru sos, pui în blender cățeii de usturoi, uleiul de măsline, cepele verzi, coriandru, pătrunjel, oțetul și condimentezi cu oregano, sare, piper și chilli, după gust. Pasezi până când capătă consistența unui sos. Servești carnea cu sosul verde. 

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2264857775 jpg
shutterstock 1316292563 jpg
Exercitii pentru barbia dubla  Sursa foto shutterstock 2399863527 jpg
școlar  foto   Shutterstock jpg
Tocana de legume  Sursa foto shutterstock 713004241 jpg
Cum poate magneziul reduce simptomele sindromului premenstrual la femei jpg
Cadou femeie 2448635887 jpg
Metode antistres detoxifiere mentala  Sursa foto shutterstock 2500322713 jpg
shutterstock 2045104589 jpg
shutterstock 2169907187 jpg
Metoda care ajuta aprintii sa si pregateasca rapid copiii de scoala  Sursa foto Pixabay jpg
shutterstock 617788556 jpg
Zacusca de ciuperci  Sursa foto shutterstock 750171562 jpg
Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg