Frigărui asortate, pe gustul tuturor. Caniculă sau nu, încinge grătarul!

Păstrează reţeta de mai jos pentru zilele în care îţi aduni familia şi prietenii la un grătar! Frigăruile asortate, cu cârnăciori, bacon, peşte şi legume sunt pe placul tuturor.

image

Cu siguranță nu trebuie să să faci frigărui fără carne pentru a fi cât mai sănătoase. Dacă ai invitaţi cu gusturi şi preferinţe culinare diverse poí face frigărui asortate şi-i vei mulţumi pe mai mulţi dintre ei.

Alege carne mai slabă, cum ar fi pieptul de pui fără piele, carnea de pasăre tocată și peștele, cum ar fi somonul sau păstrăvul. Aceste surse de proteine au mai puţine grăsimi saturate decât carnea roșie, iar peștele conține grăsimi sănătoase care sunt bune pentru sănătatea creierului și a inimii. Adaugă şi cârnăciori de bere şi slănină pentru aceia care apreciază savoarea acestora într-o frigăruie.

Citește și: Secretul pentru un grătar perfect. Trucul care face carnea fragedă, suculentă, aromată

Ce ingrediente sunt necesare pentru trei porţii?

20 ml ulei 

2 căței de usturoi 

sare 

piper 

1 ardei roșu 

1 ardei galben 

1 ceapă roșie mare 

1 ceapă galbenă mare 

1 file pește 

½ dovlecel 

6 cârnăciori de bere 

2 felii bacon 

6 feliuțe slănină 

6 ciuperci champignon 

6 roșii cherry

Te-ar mai putea interesa: Frigărui de brânză halloumi cu ardei

Cum să faci frigărui asortate

Amesteci uleiul cu cățeii de usturoi pisați, sare și piper, după gust, și lași la infuzat zece minute.

Tai ardeii bucăți, cepele și peștele, apoi feliezi dovlecelul. Rupi fâșii din feliile de bacon și le înfășori pe cârnăciori.

Înfigi pe bețe de frigărui o roșie cherry, apoi un cârnăcior, o bucată de ceapă galbenă, una de pește, una de ardei galben, o felie de dovlecel, una de slănină, o bucată de ardei roșu, una de ceapă roșie și o ciupercă.

Vezi si: Cum se prepară frigăruile cu ficat de pui

Ungi frigăruile cu uleiul aromat și le rumenești pe grătarul încins. 

FOTO: Shutterstock