Minitorturi cu cremă de ciocolată, un desert savuros

22 septembrie 2017   Rețete

Un desert savuros, preparat dintr-o combinaţie delicioasă de ingrediente, în care ciocolata deţine rolul principal.

Ingrediente:

Pentru blat

6 ouă

200 g zahăr

20 g cacao

150 g făină

1 linguriţă praf de copt

30 g unt, pentru uns tava

Pentru cremă

200 g zahăr pudră

200 g unt

100 g ciocolată neagră menaj

75 ml frişcă lichidă

20 ml lichior Amaretto

Pentru sirop

50 ml apă

50 g zahăr

Pentru glazură

100 g ciocolată

50 g zahăr

50 g unt

Pasul 1

Într-un vas, amesteci ouăle cu zahărul şi le baţi spumă. Torni în ploaie făina combinată cu praful de copt şi cu cacaua şi omogenizezi. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi o laşi la cuptorul preîncălzit 35 de minute.

Pasul 2

Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Mixezi untul moale cu zahărul pudră, adaugi ciocolata topită, frişca lichidă şi omogenizezi. Torni lichiorul şi amesteci. Dai crema la rece până la asamblare. Pentru sirop, dizolvi zahărul în apă, la foc mic, şi îl laşi la răcit.

Pasul 3

După ce blatul s-a răcit, îl decupezi cerculeţe cu ajutorul unui pahar.

Însiropezi fiecare cerculeţ, întinzi crema şi aşezi celălalt cerculeţ însiropat deasupra. Le pui pe un platou şi le dai la rece aproximativ o oră.

Pasul 4

Pentru a prepara glazura, rupi ciocolata bucăţi şi o amesteci cu zahărul şi cu untul. Ţii ingredientele pe foc până se omogenizează şi capătă o textură cremoasă. O dai la rece, apoi o torni peste minitorturi.

Mai multe