Desert cu glazură de ciocolată

1 58309 original jpg jpeg

Pentru aluat : 100 g unt moale, 200 g zahăr, 300 g făină, 1 praf de copt, 3 ouă, 150 ml lapte, 1 pacheţel zahăr vanilat, 1 praf de sare

Pentru umplutură:1 kg cireşe,4 linguri zahăr,2 linguri zeamă de lămâie Pentru crema de brânză 500 g brânză de vaci proaspătă (bine scursă),4 linguri smântână groasă,2 lingură amidon alimentar,2 ouă,coajă rasă de lămâie,esenţă de migdale Pentru glazură 200 g ciocolată neagră,150 ml lapte,1 lingură coniac

Cum se prepară:

1 Se scot sâmburii cireşelor,se stropesc cu zeamă de lămâie,se presară peste ele zahărul şi se lasă la macerat circa 20 de minute. ­Separat,se freacă brânza cu ouăle,smântâna şi amidonul alimentar. Se aromatizează cu coajă rasă de lămâie şi cu esenţă de migdale,după gust. Se amestecă bine,până devine o compoziţie cremoasă şi omogenă.

2 Pentru prepararea aluatului,se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat ­până devine spumos. Se adaugă ouăle pe rând,amestecând bine până se asimilează perfect. Se adaugă treptat laptele şi făina cernută cu praful de sare şi cu cel de copt. Se amestecă bine,până se obţine un aluat aerisit şi pufos.

3 Se toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară,peste el se pun 3/4 din cireşe ­scurse de zeamă şi tăvălite prin făină. Se acoperă cu crema de brânză,se împrăştie cireşele rămase şi se coace circa45-50 de minute în cuptorul bine încins.

4 Cât timp se răcoreşte prăjitura,se fierbe laptele cu ciocolata şi coniacul,în bain-marie,până se îngroaşă. Se toarnă caldă peste prăjitură. Se lasă la rece ­până se întăreşte. Prăjitura se porţionează după ce se răceşte complet.