Omletă de albușuri cu ciuperci, cum n-ai mai gustat! Are doar 5 ingrediente de bază

4 august 2025   Rețete

Ţi-au rămas albuşuri de alt preparat şi nu ai idee ce să găteşti cu acestea? Îţi aducem o reţetă de omletă cu ciuperci, hrănitoare, care prelungeşte senzaţia de saţietate de-a lungul zilei? 

Ingrediente pentru 2 porții

200 g ciuperci

1 cățel de usturoi

4 albușuri

200 g brânză proaspătă de vaci

sare

piper

20 ml ulei

Te-ar mai putea interesa: Cum prepari omleta perfectă. Reţeta celebrei şcoli Cordon Bleu din Paris

Mod de preparare

Încingi jumătate din cantitatea de ulei în tigaie și rumenești cinci minute ciupercile spălate și feliate. Adaugi cățelul de usturoi pisat și mai ții pe foc alte două minute, apoi dai deoparte. Scoți jumătate din cantitatea de ciuperci.

Bați albușurile cu un praf de sare, apoi adaugi jumătate din compoziție peste ciupercile din tigaie.

Vezi şi: Omletă rulată cu şuncă şi caşcaval

Lași omleta să se rumenească unu-două minute. O pui într-o farfurie și adaugijumătate din cantitatea de brânză. Torni în tigaie uleiul rămas și repeți procedura, cu ingredientele rămase. Servești omletele cu salată verde.

FOTO: Shutterstock

Mai multe