Omletă de albușuri cu ciuperci, cum n-ai mai gustat! Are doar 5 ingrediente de bază
Ţi-au rămas albuşuri de alt preparat şi nu ai idee ce să găteşti cu acestea? Îţi aducem o reţetă de omletă cu ciuperci, hrănitoare, care prelungeşte senzaţia de saţietate de-a lungul zilei?
Ingrediente pentru 2 porții
200 g ciuperci
1 cățel de usturoi
4 albușuri
200 g brânză proaspătă de vaci
sare
piper
20 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Cum prepari omleta perfectă. Reţeta celebrei şcoli Cordon Bleu din Paris
Mod de preparare
Încingi jumătate din cantitatea de ulei în tigaie și rumenești cinci minute ciupercile spălate și feliate. Adaugi cățelul de usturoi pisat și mai ții pe foc alte două minute, apoi dai deoparte. Scoți jumătate din cantitatea de ciuperci.
Bați albușurile cu un praf de sare, apoi adaugi jumătate din compoziție peste ciupercile din tigaie.
Vezi şi: Omletă rulată cu şuncă şi caşcaval
Lași omleta să se rumenească unu-două minute. O pui într-o farfurie și adaugijumătate din cantitatea de brânză. Torni în tigaie uleiul rămas și repeți procedura, cu ingredientele rămase. Servești omletele cu salată verde.
FOTO: Shutterstock