Greșeala pe care mulți oameni o fac la pregătirea omletei

Omleta este nelipsită din lista de idei pentru micul-dejun, iar când vrei să o pregătești, trebuie să eviți să faci această greșeală, des întâlnită! În caz contrar, nu vei obține acea textură perfectă. 

image

Nutritivă și delicioasă, omleta este un preparat ideal pentru micul-dejun, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Trebuie doar să spargi câteva ouă într-un castron, să le amesteci, să le pui într-o tigaie cu unt sau ulei, iar astfel obții o mâncare sănătoasă, care conferă sațietate pe o perioadă lungă de timp. 

Procesul de pregătire al omletei clasice este foarte simplu, însă pentru a obține un preparat perfect, este nevoie de mai multă practică. Potrivit „Eat This”, este foarte ușor să faci o anumită greșeală și să-i distrugi textura. Care este aceasta?  

Citește și acest articol: Cum prepari omleta perfectă. Rețeta celebrei școli Cordon Bleu din Paris 

Evită să faci acest gest când pregătești omletă! 

Dacă până acum ai crezut că este bine să bați ouăle în castron până când nu mai rămân dungi albe, aceasta este, de fapt, o idee greșită, anunță publicația menționată anterior.

De fapt, este bine să bați ouăle doar până când gălbenușul și albușul s-au combinat, iar astfel eviți ca omleta să capete o textură dură sau „cauciucată”, așa cum mai este cunoscută. Pe scurt, cu cât bați ouăle în castron mai puțin, cu atât omleta va căpăta textura potrivită! 

Vezi și acest articol interesant: De ce este bine pentru organism să mâncăm ouă dimineața 

Cinci sfaturi pentru a obține omleta perfectă 

Când îți dorești să obții o omletă pufoasă și gustoasă, este bine să ții cont și de anumite trucuri. Iată ce trebuie să faci! 

  1. Amestecă ouăle cu furculița în loc de tel. În acest fel, va rezulta o textură densă și consistentă;
  2. Adaugă în amestec o lingură de apă la două ouă. Astfel, omleta va fi mai moale și pufoasă;
  3. Pregătește omleta pe aragaz, la o temperatură scăzută-medie. Doar așa vei putea controla textura ouălor;
  4. Folosește o tigaie cu un strat bun antiaderent. Previne lipirea omletei și asigură o gătire uniformă;
  5. Preîncălzește tigaia la foc mediu. Dacă tigaia este prea fierbinte, omleta se arde pe exterior și rămâne crudă în interior. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg