Greșeala pe care mulți oameni o fac la pregătirea omletei

Omleta este nelipsită din lista de idei pentru micul-dejun, iar când vrei să o pregătești, trebuie să eviți să faci această greșeală, des întâlnită! În caz contrar, nu vei obține acea textură perfectă. 

image

Nutritivă și delicioasă, omleta este un preparat ideal pentru micul-dejun, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Trebuie doar să spargi câteva ouă într-un castron, să le amesteci, să le pui într-o tigaie cu unt sau ulei, iar astfel obții o mâncare sănătoasă, care conferă sațietate pe o perioadă lungă de timp. 

Procesul de pregătire al omletei clasice este foarte simplu, însă pentru a obține un preparat perfect, este nevoie de mai multă practică. Potrivit „Eat This”, este foarte ușor să faci o anumită greșeală și să-i distrugi textura. Care este aceasta?  

Citește și acest articol: Cum prepari omleta perfectă. Rețeta celebrei școli Cordon Bleu din Paris 

Evită să faci acest gest când pregătești omletă! 

Dacă până acum ai crezut că este bine să bați ouăle în castron până când nu mai rămân dungi albe, aceasta este, de fapt, o idee greșită, anunță publicația menționată anterior.

De fapt, este bine să bați ouăle doar până când gălbenușul și albușul s-au combinat, iar astfel eviți ca omleta să capete o textură dură sau „cauciucată”, așa cum mai este cunoscută. Pe scurt, cu cât bați ouăle în castron mai puțin, cu atât omleta va căpăta textura potrivită! 

Vezi și acest articol interesant: De ce este bine pentru organism să mâncăm ouă dimineața 

Cinci sfaturi pentru a obține omleta perfectă 

Când îți dorești să obții o omletă pufoasă și gustoasă, este bine să ții cont și de anumite trucuri. Iată ce trebuie să faci! 

  1. Amestecă ouăle cu furculița în loc de tel. În acest fel, va rezulta o textură densă și consistentă;
  2. Adaugă în amestec o lingură de apă la două ouă. Astfel, omleta va fi mai moale și pufoasă;
  3. Pregătește omleta pe aragaz, la o temperatură scăzută-medie. Doar așa vei putea controla textura ouălor;
  4. Folosește o tigaie cu un strat bun antiaderent. Previne lipirea omletei și asigură o gătire uniformă;
  5. Preîncălzește tigaia la foc mediu. Dacă tigaia este prea fierbinte, omleta se arde pe exterior și rămâne crudă în interior. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg