Reţeta zilei. Tocăniță cu ciuperci şi carne de vită

Acest preparat săţios de tocană de vită și ciuperci este şi reconfortant în sezonul rece. Gătită lent, capătă o aromă incredibilă. O poţi servi cu murături, piure de cartofi sau orez, pentru o masă de care să te bucuri din toată inima alături de familie sau prieteni.

Tocanita de ciuperci cu carne de vita  Sursa foto shutterstock 558816517 jpg

O tocană clasică de vită este cel mai bun fel de mâncare ce poate fi savurat toamna sau iarna. Bucătăria ta va mirosi uimitor pe măsură ce tocana se va înăbuși încet! Este rețeta perfectă pentru momentele în care vrei să petreceți timp de calitate pregătind o masă delicioasă de la zero alături de cei dragi.

Tocana aceasta cu ciuperci şi vită poate părea intimidantă, dar o poți face cu ușurință în propria bucătărie cu ghidul de mai jos! Despre carnea de vită trebuie să ştii că este o sursă bună de fier, dar şi cupru, zinc şi alte minerale esenţiale. Fierul este recomandat în special persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate sau celor aflate în convalescenţă, pentru că poate combate anemia. O sută de grame de carne slabă de vită conţine 2,7 mg de fier care regenerează celulele roşii. Acestea transportă oxigenul de la plămâni la ţesuturi.

Ingrediente pentru trei porţii

700 g pulpă de vită

300 ml supă clară de vită

200 g ciuperci

3 cepe

3 căței de usturoi

sare

piper

boia de ardei dulce

boia de ardei iute

10 g făină

25 ml ulei

25 g unt

1 castravete murat

Vezi şi: Reţeta specială a lui Jamie Oliver pentru cea mai suculentă şi aromată friptură de vită

Mod de preparare

Tai carnea cubulețe și toci cepele și cățeii de usturoi. Topești untul și-l amesteci cu uleiul, apoi călești cepele până devin sticloase, adaugi carnea, supa și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Te-ar mai putea interesa: Ruladă din piept de pui cu sos de ciuperci

Acoperi și lași să fiarbă până începe să se pătrundă carnea, apoi adaugi ciupercile tăiate în sferturi. Condimentezi cu boia de ardei iute și dulce, pui făina, usturoiul și omogenizezi.

Mai lași să fiarbă zece minute, până se îngroașă sosul. Servești tocănița cu castravete murat feliat.

FOTO: Shutterstock